Teknoloji

HP makul fiyatlı Envy m4 ve Pavilion Sleekbook Windows 8 dizüstü bilgisayarları duyurdu

HP’nin yeni Windows 8 dizüstü bilgisayarları arasında cebini düşünenler için de çeşitli seçenekler bulunuyor. Bu modeller şirket ultrabook serisinden çaldıkları birkaç tasarım ayrıntısıyla da göze hoş görünüyor. Bu modellerden ilki olan Envy m4, 14 inç’lik, 1366 x 768 piksel çözünürlüklü ekran barındırıyor. Fırçalanmış alüminyum kasalı modelin sahip olduğu optik sürücü ona biraz daha fazla kalınlık olarak geri dönmekte.

hp-envy-m4-1

HP Envy m4’te Intel Ivy Bridge işlemci seçenekleri sunuluyor. Ne var ki, depolama çözümü olarak optik sürücü yerine HDD tercih ediliyor. Yine de HP 32 GB’lık mSATA SSD önbellekleme opsiyonunu sunuyor. Beats Audio destekli hoparlör ve subwoofer sisteminin yer aldığı modelde ayrık grafik işlemci imkanı sunulmuyor, bu da dolayısıyla dizüstü bilgisayarla doyasıya oyun keyfi yaşamaya engel olacaktır. Envy m4’ün yurt dışı satış fiyatı 899 dolardan başlıyor.

HP, Sleekbook kategorisinde de birtakım güncellemeler yaptı. Yeni Pavilion Sleekbook 14 ve 15 modelleri sırasıyla 14 inç ve 15.6 inç ekranlarla birlikte yüklü geliyor. Envy Sleekbook serisi altındaki seleflerinin iki renk tonlu tasarımını bir kenara bırakan bu modellerden 14 inç’lik olanı AMD, 15 inç’lik olanıysa Intel işlemcilerle sunulacak. Sleekbook 15 modelinde nümerik tuş takımı da yer alıyor. Bunun dışında her iki makine birbiriyle aynı niteliklere sahip. Her iki model de NVIDIA’nın opsiyonel grafik seçenekleriyle birlikte sunuluyor, depolama alanlarıysa 1 TB’ye kadar çıkabiliyor. Envy m4’te olduğu gibi SSD seçenekleri 32 GB mSATA önbellek sürücüyle sınırlı durumda. Pavilion Sleekbook 14 ve 15 modellerinin yurt dışı satış fiyatları sırasıyla 499 dolar ve 599 dolardan başlayacak. Her üç model de 26 Ekimde, Windows 8 çıktığında yurt dışında piyasaya girmiş olacak.

Galeri: HP Envy m4
[nggallery id=1053]

Galeri: HP Pavilion Sleekbook 14 ve 15
[nggallery id=1054]

İlgili >> HP

İLGİLİ HABERLER