Teknoloji

HP’den Snapdragon işlemcili yeni dizüstü bilgisayar: Elite Folio

hp elite folio
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HP Elite Folio adını taşıyan yeni dizüstü bilgisayarını CES 2021 kapsamında tanıttı. ARM tabanlı bir işlemciye sahip olması, Elite Folio’nun en çarpıcı özelliği olarak ön plana çıkıyor. Tasarımı itibarıyla 2019 çıkışlı Spectre Folio’yu hatırlatan Elite Folio’da ekran klavyenin önüne taşınabiliyor. Böylelikle dokunmatik ekrandan faydalanmak ve medya içeriklerini izlemek biraz daha rahat hâle geliyor.

Elite Folio’da 1920 x 1280 piksel çözünürlüklü 13.5 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Bu ekranın görüntü oranı 3:2. Spectre Folio’da görüntü oranı 16:9 olan bir ekran mevcut. HP’nin klavye üzerindeki kalem yuvasından da faydalandığı ve ekranı yükselttiği görülüyor.

Spectre’de deri bir kaplama tercih eden HP, Elite Folio’da ise suni deriyi tercih ediyor. Suni derinin görüntü ve hissiyat bakımından plastikten daha iyi olduğunu da söylemek gerekiyor.

Cihazın kalbinde Qualcomm’un yeni Snapdragon 8cx Gen 2 işlemcisi bulunuyor. X20 ve X55 modemleri sayesinde LTE ve 5G desteği sağlanıyor. RAM seçenekleri 16 GB’ye, dahili depolama alanı seçenekleri ise 512 GB’ye kadar uzanıyor. İki adet USB-C 3.2 girişi ve kulaklık jakı da Elite Folio’da mevcut. HP, dizüstü bilgisayarda yüklü videoların 24,5 saat boyunca aralıksız boyunca izlenebileceğini belirtiyor.

hp elite folioHP Elite Folio önümüzdeki ay satışa sunulacak. Elite Folio’nun fiyat etiketinde yazacak rakam konusunda ise şimdilik bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER