Teknoloji

Honor yapay zekâ stratejilerini MWC 2024’te duyurdu

honor

Küresel teknoloji markası Honor, yapay zekâ teknolojisine ilişkin gerçekleştirdiği iş birlikleri ve teknolojik iletişim stratejisinin lansmanını gerçekleştirdi. Şirket, açılış konuşması sırasında yalnızca Magic 6 Pro’nun küresel lansmanını yapmakla kalmadı, aynı zamanda insan merkezli deneyimleri güçlendirmek için şirketin platform düzeyinde yapay zeka ile donatılmış en yeni AIPC’si MagicBook Pro 16’yı da duyurdu.

Honor Device Co. Ltd. CEO’su George Zhao, “Şirket olarak, yapay zeka çağında tüketicilerimizin arzularını ve sorunlu noktalarını ele almak için açık ve sorunsuz bir deneyim sunan insan merkezli yenilikler sunuyoruz” dedi. “İnsan-cihaz etkileşiminde sınırları aşarken, sektör lideri yapay zeka yetenekleriyle kullanıcı deneyiminde gerçek anlamda devrim yaratan yeni Honor akıllı telefonlarının ve yapay zeka bilgisayarının küresel lansmanını duyurmaktan son derece mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Magic Serisi amiral gemisi segmentinin en son üyesi olan Magic 6 Pro, fotoğrafçılık, ekran, performans ve yapay zeka destekli kullanıcı deneyimlerinde büyük gelişmeler sunuyor. İnsan merkezli inovasyona olan bağlılığıyla hareket eden Honor, Android tabanlı işletim sisteminin en son sürümü olan ve şirketin platform düzeyinde yapay zekasını ve sektörün ilk amaç tabanlı kullanıcı arayüzünü tam olarak güçlendiren MagicOS 8.0’ı tanıttı. Bu sayede şirket, kullanıcı deneyimini dönüştürerek insanların akıllı cihazlarıyla etkileşime girmesi için tamamen yeni ve çok modelli çözümler sunuyor.

Magic Capsule ve Magic Portal ile zenginleştirilen Magic 6 Pro, kullanıcılara daha kişiselleştirilmiş, sezgisel bir deneyim sunuyor. Ekranın üst kısmındaki bildirim başlığına basit bir dokunuşla, Magic Capsule ek bilgiler ve ilgili seçenekler sunmak için genişliyor, kullanıcılara temel kaynaklara anında erişim sağlıyor ve maksimum üretkenlik için birden fazla uygulama arasında gezinme ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

Magic Portal, kullanıcı mesajlarını ve davranışlarını anlamak için yapay zekanın gücünden yararlanarak karmaşık görevleri tek adımlı bir süreç haline getiriyor. Örneğin, Magic Portal’ın yapay zekası bir kısa mesajdaki adresleri hızlı bir şekilde tanıyor ve kullanıcıları Google Haritalar’a yönlendirerek parmak uçlarında zahmetsiz navigasyon sağlıyor. Tiktok ve Facebook gibi sosyal medya platformları için de erişimi ve paylaşımı kolaylaştırarak kullanıcıların rezervasyon ayrıntılarını veya çevrimiçi arama sonuçlarını tek bir sürüklemeyle iletmelerine olanak tanıyor. Ayrıca, Magic Portal görüntü tabanlı alışveriş deneyimlerini kolaylaştırarak kullanıcıları istedikleri ürünleri bulabilecekleri ve satın alabilecekleri platformlara sorunsuz bir şekilde yönlendiriyor.

Yapay zeka çağında açık ve iş birlikçi bir ruhu benimseyen Honor, sektörün önde gelen teknolojilerinden daha fazlasını halka sunmak için endüstri ortaklarıyla aktif olarak çalışıyor.

Son olarak Qualcomm ile ortak geliştirdiği LLaMA 2 büyük dil modelini (LLM) çevrimdışı bir ortamda sunan şirket; soru-cevap, metin oluşturma ve okuduğunu anlama gibi işlevleri tamamlayabilen özellikleri şirket Magic 6 Pro’ya entegre ediyor. Demo olarak, Llama 2 LLM’nin cihaza getirilmesi, Honor ve Qualcomm’un sorunları çözmek ve yenilik sağlamak adına birlikte çalışma yeteneğini kapsıyor. 

Akıllı telefon ile göz takibinin gelecekte ortaya çıkarabileceği olasılıkları gösteren Honor, Magic 6 Pro’nun yapay zeka destekli göz takip sistemi aracılığıyla bir otomobilin gözlerle nasıl kontrol edilebileceğini gösteriyor. Deneysel konsept, yapay zeka ile geliştirilmiş akıllı telefonlar ve araçlar arasındaki etkileşimin ekran veya ses kontrollerinin ötesine nasıl geçebileceğini ve muazzam olasılıklar barındıran insan-cihaz etkileşim alanının imkanlarını ışık tutuyor. 

Honor Magic 6 Pro’da kamera deneyimini yapay zekâ ile destekliyor

Gelişmiş çekim hızları ve daha net enstantaneler ile üstün bir spor fotoğrafçılığı sunan Honor, önceki nesle göre 28 kat daha büyük bir veritabanıyla eğitilmiş yapay zeka modeliyle desteklenen yeni ve geliştirilmiş Falcon Kamera Sistemini Magic 6 Pro’da sundu. 

Ultra yüksek çözünürlükte yakalayan gelişmiş bir yapay zeka yakalama algoritması AI Motion Sensing Capture’I (Yapay Zeka Hareket Algılama) içeren Magic6 Pro’nun gelişmiş AI Hareket Algılama Yakalama özelliği, atlama, dans ve dövüş sanatları gibi daha geniş spor ve aktiviteleri kapsayarak önceki nesli geride bırakıyor ve sportif faaliyetlerde heyecan verici anları yakalamak için mükemmel çözümler sunuyor. 

Ayrıca Honor’un en yeni kamera sistemi, 2.5x optik yakınlaştırma ve 100x’e kadar dijital yakınlaştırma özelliğine sahip olağanüstü bir 180 megapiksel Telefoto Kamera Lensi (f/2.6, OIS) sunuyor. Magic 6 Pro ayrıca 50 megapiksel Ultra Geniş Kamera (f.2.0, EIS) ve değişken diyafram özelliklerine (f/1.4 ve f/2.0, OIS) sahip güçlü bir 50 megapiksel ana kamera ile hızlı anları ayrıntılardan ödün vermeden olağanüstü netlikte yakalıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER