Teknoloji

Honor Magic 6 Pro’nun küresel tanıtımı MWC 2024’te yapıldı

honor magic 6 pro

Honor, teknoloji dünyasında lüks ve yenilikçilik rüzgarları estirmeye devam ediyor. Çinli elektronik devi, son katlanabilir telefon modeli Honor Magic V2 ile teknoloji dünyasında adından söz ettirmişti. Şimdi ise, Honor Magic 5 Pro’nun başarısını taçlandıracak yeni modeli Honor Magic 6 Pro ile karşımızda. MWC 2024’te global pazara tanıtılan bu model, yılın en çarpıcı telefonu olmaya aday gibi görünüyor.

Honor Magic 6 Pro özellikleri

Honor Magic 6 Pro, tasarımıyla göz dolduruyor. Önceki modelin ‘Star Wheel’ kamera çentiğinden ilham alınarak tasarlanan bu yeni model, değerli taşlar ve lüks kol saatlerinin zarafetini yansıtıyor. Honor, bu tasarımıyla “yastık şeklindeki saatler, yeşim cong’ları ve barok elmaslar” gibi lüks objelere gönderme yapıyor. 1940’larda lüks saat üreticisi Panerai tarafından popüler hale getirilen yastık şeklindeki saatlerin etkisi, Magic 6 Pro’nun benzersiz tasarımında kendini gösteriyor.

Estetik özelliklerinin yanı sıra, Honor Magic 6 Pro, donanım özellikleriyle de iddialı. Cihazın ön yüzünde, 1-120Hz arası adaptif yenileme hızına sahip 6.8 inç LTPO OLED ekran bulunuyor. Bu ekran, 5,000 nit’e kadar HDR parlaklık sunuyor ve Honor’un özel Circadian Night Display teknolojisiyle mavi ışığı filtreleyerek uyku kalitesini artırıyor. Ayrıca, göz yorgunluğunu azaltmak için 4,320Hz PWM karartma döngüsü hızı sunuyor.

Honor Magic 6 Pro, Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 3 çipsetiyle güçlendirilmiş ve 5,600mAh’lik silikon-karbon bataryasıyla uzun süreli kullanım vaat ediyor.

Honor Magic 6 Pro’nun en dikkat çekici özelliği, ‘Star Wheel’ modülü altında gizlenen kamera teknolojisi. Yeni model, 50MP geniş açı, 50MP ultra geniş açı ve etkileyici bir 180MP periskop telefoto lensi barındırıyor. Bu lens, şu ana kadar bir akıllı telefonda gördüğümüz en büyük telefoto lens olma özelliğini taşıyor.

Honor, Magic 6 Pro ile AI destekli bir dizi yeni özelliği de tanıttı. Bunlar arasında, Dynamic Island tarzı ‘Magic Capsule’ ve niyet tabanlı ‘Magic Portal’ navigasyon sistemi bulunuyor. Bu yenilikçi özellikler, Honor’un Samsung’un Galaxy AI yazılımına rakip olma hedefini gösteriyor.

Honor Magic 6 Pro, 1 Mart 2024’ten itibaren ön siparişe açılacak ve 8 Mart’ta gönderimler başlayacak. Telefon, “kadife mat cam” özelliğine sahip Siyah ve “dalga klasik deri” özelliğine sahip Epi Yeşil olmak üzere iki renkte sunulacak. Honor Magic 5 Pro’nun fiyatına kıyasla, Magic 6 Pro için belirlenen £1,099.99’luk fiyat, modelin öncekine göre £150 daha pahalı olduğunu gösteriyor. Bu telefonun Türkiye’ye gelmesini bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER