Teknoloji

Honor Qualcomm ile 5G telefon için çalışıyor

honor magic flip
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei, Honor’un operasyonu sürdürebilmesi ve çalışanlarını korumak amacıyla Honor’u elden çıkarmıştı. Artık bağımsız bir kuruluş olan Honor, ABD’nin Huawei’ye uyguladığı yaptırımların da dışında kalıyor. Bu serbestlik sayesinde Honor, Qualcomm ve diğer Amerikan şirketleriyle daha özgür biçimde çalışabilecek.

Çin’den gelen haberlere göre, Honor 5G işlemcili bir telefon geliştirmek için Qualcomm’la iş birliği yapıyor. Bu telefonun ne zaman resmiyet kazanabileceği konusunda şu an için bir şey söylemek mümkün değil.

Honor’un yol haritasında ilk sırada V40 serisi bulunuyor. Ocak ayı içinde tanıtılması beklenen V40 serisinde MediaTek’in Dimensity 1000+ işlemcisinin olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Normal şartlar altında bu serinin aralık ayında tanıtılması beklense de, Huawei ve Honor’un ayrılık süreci nedeniyle tanıtım ertelenmişti.

Honor, Qualcomm ile eski çatı şirketi Huawei’ye kıyasla daha özgür bir iş birliği yapabilecek. Qualcomm da ABD’den Huawei’yle çalışmak için izin alsa da, bu ortaklık sadece 4G telefonlarını kapsıyor.

İLGİLİ HABERLER