Teknoloji

Honor Play 4 serisinin tanıtım tarihi belli oldu

Honor Play 4 pro serisinin tanıtım tarihi belli oldu

Honor, Play 4 serisinin tanıtım tarihini Weibo hesabından paylaştığı bir afişle duyurdu. Play 4 ve Play 4 Pro modellerinden oluşan seri, 3 Haziran’da resmen gözler önüne çıkacak.

Play 4 Pro’yu parlak mavi rengiyle gösteren fotoğraflar bir süre önce internete sızmıştı. Şimdi de Play 4’ün Çin’in telekomünikasyon sertifika kurumu TENAA’ya sunulan fotoğrafları ortaya çıktı. TNNH-AN00 model numarasıyla veri tabanına giren Honor 4 Play’in teknik özellikleri de belgelerde görülüyor.

Serinin iki üyesinin de 5G desteği sunması bekleniyor. TENAA’nın veri tabanında işlemci adı açıkça geçmezken, 2.0 GHz sekiz çekirdekli bir işlemciden bahsediliyor. MediaTek Dimensity 800 bu iki kriteri de karşılıyor. Ancak Play 4 Pro’da Kirin 990 gibi daha üst sınıf bir işlemcinin bulunması da ihtimaller arasında sayılıyor.

Honor Play 4 serisinin tanıtım tarihi belli oldu

Honor Play 4’te Full HD+ çözünürlüklü 6.81 inç büyüklüğünde bir ekran yer alıyor. 170 x 78.5 x 8.9 mm. boyutlarındaki telefonun tartıda 213 gram çektiği belirtiliyor. İhtiyaç duyduğu enerjiyi 4200 mAh kapasiteli pilden alacak olan Play 4’ün kutusundan Android 10 işletim sistemiyle çıkacağı belirtiliyor. Bu telefonda Google Mobil Servisleri’nin sunulmayacağını hatırlatmakta fayda var.

Telefonun bellek seçenekleri 4, 6 ve 8; dahili depolama alanı seçenekleri ise 64, 128 ve 256 GB olarak sıralanıyor.

Honor Play 4 serisinin tanıtım tarihi belli oldu

Dörtlü arka kamera sisteminde ise 64 megapiksel ana kameraya 8, 2 ve 2 megapiksel sensörler eşlik ediyor. 2 megapiksel sensörlerden birinin makro kamera, diğerinin ise derinlik sensörü olması muhtemel görünüyor. 16 megapiksel ön kamera ise ekranın sol üst köşesindeki kesiğe yerleştirilmiş.

Honor Play 4 Pro sızıntılarında telefonun arkasında sadece iki kamera sensörü yer alıyordu. Honor’un burada daha güçlü sensörler sunarak daha farklı bir strateji izlediği söylenebilir. Bu tahminin doğruluğunu görmek için gelecek haftayı beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER