Manşetler

Honor Magic 2 üç arka ve üç ön kamerayla birlikte geliyor

honor magic 2 3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei‘nin alt markası Honor, yeni akıllı telefonu Magic 2‘nin işaretlerini bir süredir veriyordu. Uzun süredir beklenen Honor Magic 2, sonunda şirketin ana vatanı Çin’de düzenlenen etkinlikte resmen gözler önüne çıktı.

Honor, üst sınıf özelliklere sahip telefonları uygun fiyatlar karşılığında sunmasıyla ün kazanmıştı. Magic 2 de bu çizgiyi sürdürecek gibi görünse de, Huawei’nin daha önce piyasaya sürdüğü telefonlarda bulunmayan bazı özellikleri de bünyesinde barındırıyor. Bu da Magic 2’yi amiral gemisi telefonlar arasında farklı bir noktaya yerleştiriyor.

Honor Magic 2, 6.39 inç büyüklüğünde AMOLED ekrana sahip. Bu ekran bir parmak izi tarayıcısını da içinde barındırıyor. Huawei’nin EMUI 9 kullanıcı arayüzüne sahip telefon, bu özellikleriyle akıllara kısa süre önce tanıtılan Mate 20 Pro‘yu getiriyor.

Ancak Magic 2 bazı özellikleriyle Mate 20 Pro’dan ayrılıyor. Honor’un en yeni telefonunda ekranın üzerinde çentik bulunmuyor. Çinli üretici bunun yerine kızaklı bir mekanizmayı tercih etmiş. Söz konusu kızaklı mekanizmada üç adet kamera lensine ev sahipliği yapıyor.

honor magic 2Magic 2’nin dikkat çekici özellikleri kızaklı mekanizması ve buraya yerleştirilen üç lensle sınırlı kalmıyor. Telefonun kalbinde Huawei’nin 7 nm. mimarisiyle ürettiği Kirin 980 yonga seti yer alıyor. Mate 20 Pro’nun da kalbinde bulunan Kirin 980, yapay zekâ motoru ve çift nöral işlemci birimi taşıyor. 40W hızlı şarj desteğine sahip telefon, enerjisini 3400 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Ancak bu pil, Qi kablosuz şarj desteği sunmuyor.

Altı kamera taşıması, Honor Magic 2’nin en çok dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor. Kızaklı mekanizmaya yerleştirilen ön kamera modülünde iki adet 16 ve bir adet 24 megapiksel çözünürlüklü lens bulunuyor. Bu modülle bokeh efektli selfie’ler çekmek ve 3D aydınlatma efektlerini kullanmak mümkün oluyor.

honor magic 2Honor Magic 2’nin arka kamera modülü ise, Huawei Mate 20 Pro’nunki kadar gelişmiş özelliklere sahip değil. Modül 16 megapiksellik ultra geniş açılı, 16 megapiksellik geniş açılı ve 24 megapiksellik monokrom lenslerden oluşuyor. Söz konusu kombinasyon, Huawei’nin son yıllarda kamera kurulumlarında yer verdiği en iyi özelliklerin bazılarını barındırıyor. Huawei amiral gemilerinde kamera modülleri için Leica ile çalışsa da, Honor Magic 2 için böyle bir yol tercih edilmemiş.

Honor Magic 2 ilk olarak Çin’de satışa sunulacak

Honor Magic 2, ilk olarak 6 Kasım itibarıyla Çin’de satışa sunulacak. Uluslararası pazara çıkış içinse henüz bir tarih verilmiş değil. Akıllı telefonun 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahip versiyonu için 3799 yuan (2990 TL) ödemek gerekecek. 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı isteyenlerin ödeyeceği meblağ ise 4299 yuana (3383 TL) çıkacak. 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı için 4799 yuan (3777 TL),  8 GB RAM ve 512 GB depolama alanı içinse 5799 yuan (4564 TL) ödenecek.

İLGİLİ HABERLER