Teknoloji

Honor 30 Lite’ın özellikleri ortaya çıktı

honor 30 lite

Honor 30 Youth Edition’ın 4 veya 5 Temmuz’da X10 Max modeliyle birlikte tanıtılacağına dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. 30 Youth Edition’ın Çin dışında Honor 30 Lite adıyla satılması bekleniyor. Şirketten henüz bu telefona dair resmi bir işaret gelmese de, ünlü Çinli duyumcu Digital Chat Station sayesinde telefonun teknik özellikleri gün yüzüne çıktı.

Sızıntıya göre, Honor 30 Lite’ın kalbinde MediaTek’in Dimensity 800 olarak da bilinen MT6873 işlemcisi yer alacak. Bu işlemcinin varlığı, akıllı telefonun 5G desteğine de sahip olacağı anlamına geliyor.

Akıllı telefonun 6.5 inç büyüklüğündeki ekranının 90Hz yenileme hızına ve 2400 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip olacağı da bilinenler arasında bulunuyor. Android 10 üstüne kurulu EMUI 10.1 ile gelecek olan telefonda Google servislerinin bulunmaması kesin gibi görünüyor.

Honor 30 Lite’ın arkasında üçlü bir kamera sisteminin bulunacağı belirtiliyor. Bu sistemde ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü sensörün üstlenmesi bekleniyor. 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel sensörün de sistemi tamamlayacağı belirtiliyor. Ön kamera çözünürlüğünün ise 16 megapiksel olması öngörülüyor.

İddialara göre, Honor 30 Lite ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4000 mAh kapasiteli pilinden alacak. Bu pilin 22W hızlı şarj desteğine sahip olacağı belirtiliyor. Önümüzdeki günlerde Honor 30 Lite’la ilgili yeni bilgiler duymak sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER