ManşetlerTeknoloji

HMD ve Mattel’den Barbie temalı telefon geliyor

hmd barbie

HMD, bu yaz ikinci bir Barbie rüzgarı umuduyla dolu gibi görünüyor. Nokia markası altında yedi yıldır özel olarak telefon satan şirket, Mattel ile ortaklık yaparak bu temmuz ayında bir Barbie markalı katlanabilir telefon piyasaya sürmeyi planladığını duyurdu. Bu cihaz, yaz için planladıkları birkaç yeni cihazdan sadece biri; diğerleri arasında yeni bir Nokia markalı retro özellikli telefon ve bir HMD markalı akıllı telefon bulunuyor. Ayrıca, şirket “HMD Fusion” adını verdiği yeni bir geliştirme platformunun erken planlarını da açıkladı.

Barbie telefonunun henüz adı, fiyatı, özellikleri veya teknik detayları açıklanmadı ancak geleneksel bir özellikli katlanabilir telefon olması bekleniyor. HMD’nin küresel içgörü, teklif ve ürün pazarlama başkanı Adam Ferguson, bu cihazın tamamen yeni bir cihaz olacağını doğruladı. Ferguson, “Barbie gibi bir marka için, işte bir raf çözümü burada demezsiniz,” diyor.

Bu iş birliği, Eylül ayında ilk duyurulan planların bir uzantısı olarak, Fin şirketi artık sadece Nokia markalı ürünler üretmekten ziyade kendi adı altında cihazlar satmayı ve “heyecan verici yeni ortaklarla” iş birliği yapmayı planladığını söylediği bir döneme işaret ediyor. Mattel, ilk ortak olmakla birlikte, Ferguson başka ortaklıkların da olacağını ancak bunların şu an için açıklanmayacağını belirtiyor.

HMD’nin çok markalı stratejisi

Kendi markalı telefon konusunda şirket henüz özel bilgiler vermiş değil, ancak bu yaz piyasaya sürüleceği biliniyor. Bu duyuru, 91Mobiles’in şirketin mevcut Nokia telefonlarına çok benzeyen, ancak Nokia logosunun yerini HMD logosunun aldığı bir akıllı telefonun görüntülerini sızdırmasından bir aydan biraz fazla bir süre sonra geldi.

HMD’nin Nokia markasını tamamen terk ettiği anlamına gelmiyor ve Ferguson, HMD’nin Nokia adının popülerliğinde bir düşüş olduğu için başka marka adları araştırdığı yönündeki iddiaları reddediyor. Ferguson, “Nokia’nın gücünde bir azalma olduğunu düşündüğümüz kesinlikle söz konusu değil.” diyor ve “Bu çok markalı strateji ile HMD işletmesi olarak daha fazlasını yapma fırsatımız var.” diye ekliyor.

Şirket, bu yaz “ikonik bir telefonu geri getirmeyi” planladığını söylüyor, bu da Nokia 3310 ve Nokia 8110 gibi diğer retro cihazların yeniden canlandırılmasına benzer bir hamle olacak.

Marka duyurularının ötesinde, HMD birkaç ürün odaklı girişimi daha duyurdu. Bunlar arasında en ilgi çekici olanı, HMD’nin bir DIY platformu olarak sunduğu HMD Fusion’dır. Moto Mods’a benzer şekilde, ancak kendi aksesuarlarınızı yapmanız ve programlamanız gereken bir yapıya sahip.

HMD Fusion ile hedef, Raspberry Pi’nin sunduğu türden tinkering (kendi kendine yapma) olanaklarını, dahili ekranı ve bataryası olan bir akıllı telefon form faktöründe sunmaktır. Cihaz, donanım aksesuarlarının takılmasına izin veren arka kısmında altı pogo pini ile bu hedefe ulaşmayı amaçlıyor. Yazılım olarak Android işletim sistemini çalıştıran ve kilidi açık bir bootloader ile gelen cihaz, kullanıcıların veya hatta işletmelerin ihtiyaçlarına uygun olarak özelleştirebileceği bir cihaz sunmayı hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER