Teknoloji

HMD Global yeni Nokia telefonları ikinci çeyrekte 120 ülkede satışa sunacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

hmd global nokia2017 Mobil Dünya Kongresi’nin (MWC 2017) üzerinden neredeyse 1 ay geçti. HMD Global Nokia 3, 5 ve 6’yı ve 3310’u Barselona’da düzenlediği etkinlikte görücüye çıkarmıştı. Şirket telefonların ne zaman piyasaya sürüleceği konusunda ise bilgi vermemişti. Ancak gelen son haberler, Nokia markalı yeni telefonların çıkış tarihlerinin belirginleşmeye başladığını gösteriyor.

Nokia markalı telefonların yeni üreticisi HMD Global, yeni telefonlarını yılın ikinci çeyreği içinde 120 ülkede birden piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu da nisan ve haziran ayları arasındaki dönemi potansiyel çıkış aralığı haline getiriyor.

Ancak telefonların çıkışının çeyreğinin çeyreğin ikinci yarısını bulmayı bekliyor. Çıkış takviminde ülkeden ülkeye bazı farkların görülebileceği belirtiliyor. Nokia 3 ve 5’in mayıs ayında, Nokia 6’nın ise haziran ayında Avrupa’da raflarda olması öngörülüyor.

HMD Global Nokia 6’yı Çin’de satışa sunmuştu

Yılın ilk günlerinde Çin’de tanıtılan Nokia 6, ilk olarak da bu ülkede satışa sunulmuştu. Akıllı telefonun küresel lansmanı ise MWC 2017’de gerçekleştirilmişti. Nokia 6’nın Avrupa’da da Çin’de olduğu gibi 229 avro civarında bir fiyat karşılığında satılması öngörülüyor. Nokia 3 ve 5’in fiyatlarının ise 200 avronun da altında olabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER