Teknoloji

Helium Mobile, Miami’de Aylık 5 Dolarlık Sınırsız Kablosuz Plan Sunuyor

helium mobile

Helium Network, herkese açık internete getirdiği kripto para destekli yaklaşımı ile birçok çevre tarafından övülmüştü. Üstelik Türkiye’de de kısa süre içinde büyük ilgi görmüş, erişim noktası, yani hotspot sayısı hızlıca artış göstermişti. Ancak, sonrasında ortak şirketler hakkında yanıltıcı bilgi verdiği ve token’dan orantısız bir şekilde kâr ettiği ortaya çıkmıştı. Şimdi ise Helium, ABD Miami’de aylık 5 dolar karşılığında sınırsız kablosuz plan sunuyor.

Helium Mobile Nasıl Çalışıyor?

Helium Mobile’ın güzelliği, insanlar tarafından inşa edilen Helium Mobil Ağı’nı ABD’nin en büyük 5G ağı olan ortağı ile birleştirmesinde yatıyor. Buna “Dinamik Kapsama” deniliyor. Böylece, büyük şirketler yerine bireyler tarafından sahip olunan ve işletilen bir ağ kullanılarak, ülke çapında hizmet sunarken maliyetler önemli ölçüde düşürülebiliyor.

Bu gizemli ortağın kim olduğunu merak edebilirsiniz. Blog yazısında belirtilmemiş ancak Fierce Wireless bunun T-Mobile olduğunu belirtiyor. Temel fikir, kablosuz kullanıcılar Helium hotspotlarının yanında olduklarında bağlanabilmeleri; diğer zamanlarda ise T-Mobile’ın 5G ağını kullanabilmeleridir.

“Sınırsız” gerçekten sınırsız mı?

Helium Mobile’ın sitesine göre, çift sim yaklaşımı, iki ayrı şekilde gruplanmış veri sunma kapasitesine sahip: Makro ağ ve insanlar tarafından sağlanan CBRS verisi. Her grup, aylık fatura döngüsünde 30GB veri kullanımını içerir. İzin verilen 30GB’tan sonra, diğer abonelere en iyi ağ deneyimini sağlamak amacıyla veri hızları düşürülebilir.

Böylece T-Mobile üzerinde 30GB ve Helium Ağı üzerinde 30GB alırsınız. Bunun ardından, hızınız düşürülür. Evinizdeki Wi-Fi veya kamuya açık hotspotlar yakınında çok zaman geçiriyorsanız bu bir sorun olmayabilir. Ayrıca, kripto para ile ödeme kabul edilmediğini belirtmek de faydalı olabilir.

Helium Mobile’ın sırrı: CBRS destekli hotspotlar

Helium’un ağının sırrı, bazı insanların CBRS destekli hotspot’lar ile ağın kapsamını genişletmesidir. Bunlar, ortalama bir Wi-Fi cihazından daha geniş bir kapsama alanını oluşturabilir. Helium Mobil için “Helium Ekosistemi” sayfasında listelenen en ucuz olanı 999 dolar. İnternet üzerinden bu hotspotlara daha fazla kişi bağlandıkça, hotspot sahibi daha fazla Helium token kazanır. Bu token’ın değeri bu haber yayına hazırlandığı sırada yaklaşık 1,94 dolardı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER