Teknoloji

HarmonyOS’in tasarımı ve önemli özellikleri yeni videoda görüldü

harmonyos

Huawei’nin önümüzdeki ay itibarıyla cihazlarına HarmonyOS dağıtımına başlaması bekleniyor. Platformun beta testleri hâlihazırda devam ederken; Weibo’da paylaşılan dört dakikalık bir video, Çinli üreticinin sunacağı yenilikler konusunda fikir edinmeyi sağlıyor.

En önemli değişimin kontrol merkezinde olduğu görülüyor. Artık bu kontrol merkezi ekranın sağ üst köşesinde yukarıdan aşağıya doğru sürükleme hareketi yapıldığında ortaya çıkıyor. Sol üst köşeden sürükleme yapıldığında ise telefonun arama motoru görülüyor. Ekran üzerinde herhangi bir yerde aşağıya doğru sürükleme hareketi yapmak ise bildirimleri görmeyi mümkün kılıyor.

Söz konusu videoda Huawei Mate 40 Pro kullanılıyor. Uygulamaların Android telefonlardakine kıyasla daha hızlı biçimde açılması dikkat çekiyor. Ancak videoyu hazırlayan kişi, bunun sadece Huawei’nin yerel uygulamaları için geçerli bir durum olduğunun altını çiziyor.

HarmonyOS 2.0, görsel açıdan EMUI 11’in sunduğu deneyime bir hayli yakın görünüyor. Elinde şık ve sezgiselliği yüksek bir tasarım bulunan Huawei’nin bu tasarımdan vazgeçmemesinin mantıklı bir tercih olduğu rahatlıkla söylenebilir. HarmonyOS’in Android mi yoksa başka bir platform üstüne mi inşa edildiğini görmek içinse beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER