Teknoloji

Huawei’nin yeni platformu HarmonyOS Next neredeyse hazır

harmonyos next

Huawei, HarmonyOS Next’i geçtiğimiz yaz geliştiriciler için duyurmuş ve platformu “tüm Huawei cihazlar için geleceğin işletim sistemi” olarak tanımlamıştı. Huawei Tüketici Elektroniği Grubu İcra Direktörü ve CEO’su Richard Yu’nun açıklamasına göre, Next son kullanıcılara dağıtılmaya “neredeyse hazır” hâle geldi. Yu, tüm yerel uygulamaların da güncellendiğini belirtti.

Next’teki en büyük eksiklerden biri olarak Android APK desteğinin olmaması göze çarpıyor. Bu Next’e Android uygulamaların yüklenemeyeceği ve platformun Android kodunu okuyamayacağı anlamına geliyor. Next tasarımı itibarıyla mevcut HarmonyOS ile hemen hemen aynı olsa da, Android kütüphaneleri desteğinden vazgeçildiği görülüyor.

Huawei HarmonyOS Next için yeni çalışanlar arıyor

Bu hazırlıklar Huawei’nin kendi işletim sistemi konusunda daha ciddi bir yaklaşım içine girdiğini gösteriyor. Zhilian Recruitment isimli Çin merkezli işe alım platformundan verilen bilgiye göre, Huawei yoğun şekilde HarmonyOS’in gelişimi için çalışacak pozisyonları dolduruyor. Yazılım geliştirme, mobil geliştirme, yazılım testi gibi alanlarda görev yapacak çalışanların internet, bilgisayar yazılımı ve telekomünikasyon ile katma değerli servisler gibi konulara odaklanacağı ifade edildi.

Huawei işe alım yaptığı pozisyonların yüzde 75’ten fazlasında üniversite diploması ve 3 yıldan fazla tecrübe istiyor. Çalışanlara ortalama üstü maaşlar teklif ediliyor. Huawei HarmonyOS Next ile birlikte tam bağımsızlık yolculuğunda ciddi bir mesafe katedecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER