Teknoloji

Huawei HarmonyOS 4’ü neredeyse 3 ay içinde 100 milyon cihaza götürdü

huawei harmonyos 4

Huawei HarmonyOS 4 platformunu birleştirici bir işletim sistemi olarak gözler önüne çıkarmıştı. HarmonyOS 4’ü akıllı telefonlarda, televizyonlarda ve hatta otomobillerde görmek mümkün. Huawei’den yapılan son açıklamaya göre, yeni işletim sisteminin yüklü olduğu cihaz sayısı 100 milyona ulaştı. Bu sayıya 87 gün içinde yeni satın alınan ve güncellenen cihazların dahil olduğunu ve günde ortalama 1.1 milyon cihazın HarmonyOS 4 ile güncellendiğini belirtmekte fayda var.

Konuyla ilgili açıklama hem Huawei’nin hem de HarmonyOS’in Weibo hesapları aracılığıyla yapıldı. Şirketin bu önemli kilometre taşını büyük bir başarı gibi sunmamasının dikkat çekici olduğu söylenebilir. HarmonyOS, Huawei’nin gelecek yolu olarak tanımlanabilir. Ancak işletim sisteminin Batı pazarlarındaki performansının da henüz tam anlamıyla ölçülmediğini hatırlatmakta fayda var.

Huawei’den daha önce yapılan paylaşıma göre, toplamda 69 adet akıllı telefon, tablet ve akıllı televizyon HarmonyOS 4 ile güncellenecek. Ancak şirketin yerel güncellemelerin tamamlanmasının ardından küresel dağıtım için farklı bir liste daha açıklaması bekleniyor.

Huawei HarmonyOS 4’ü Çin dışında Watch GT 4 gibi giyilebilir ürünlerle sunuyor

Huawei HarmonyOS 4’ü Çin dışında şimdiye kadar sadece Watch GT 4 gibi giyilebilir ürünlerle sunuyor. HarmonyOS 3 ile çalışan pek çok cihazın da Çin dışında HarmonyOS 4 güncellemesini almadığını belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER