Teknoloji

Harman Kardon Citation 500 Google Asistan desteğiyle geliyor

Harman Kardon Citation 500Harman Kardon Citation 500 adını taşıyan ve Google Asistan desteğine sahip yeni akıllı hoparlörünü tanıttı. İlk olarak IFA 2018’de sergilenecek olan Citation 500, eylül ayının sonu itibarıyla Avrupa’da ön siparişe çıkacak.

Gri ve siyah yün kaplama seçenekleri bulunan hoparlör, görsel açıdan kumaşla kaplı Google Home hoparlörlerini hatırlatıyor. İngiltere satış fiyatı 549 pound olarak açıklanan Citation 500, fiyatıyla Google Home serisinden oldukça uzakta duruyor ve piyasadaki en pahalı Google Asistan destekli hoparlörler arasındaki yerini alıyor.

Harman Kardon Citation 500, iki adet 200W stereo hoparlör barındırıyor ve 24 bit/96Khz yüksek çözünürlüklü, çevrimiçi ses desteği sunuyor. Citation 500’ün üst kısmında bulunan renkli LCD dokunmatik panel ile çalan şarkılar kontrol edilebiliyor. Ancak müzik desteği için Google Asistan desteğinin de kullanılabildiğini hatırlatmak gerekiyor. Citation 500, akıllı ev için bir merkez işlevi de görüyor. Hoparlör üzerinden ışıkları veya termostatı kontrol etmek mümkün oluyor.

Harman Kardon Citation 500 ile portföyündeki akıllı hoparlör sayısını üçe çıkartmış oldu. Samsung bünyesindeki şirketin portföyünde Alexa ve Cortana destekli akıllı hoparlör seçenekleri de bulunuyor. Şirketin Bixby destekli bir akıllı hoparlör çıkarması da sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER