Teknoloji

Harley-Davidson ilk elektrikli motosikleti Project LiveWire’ı duyurdu

harley-davidson-project-livewire-1

Dünyanın en popüler motosiklet üreticilerinden Harley-Davidson’ın elektrikli bir motosiklet üzerinde çalıştığı gün içinde ortaya çıkmıştı. Şirket ipucunun ardından asıl müjdeyi vermek için fazla vakit kaybetmedi ve Project LiveWire adını verdiği elektrikli motosikletini resmen duyurdu. Motosiklet meraklılarını Project LiveWire’ı test etmeye çağıran Harley-Davidson, araca ilişkin fazla detay vermedi.

LiveWire’ın lastik parçalayan bir hızlanma ve kaçırılmayacak yeni bir ses vadettiğine dikkat çeken şirket, motosikletin 0’dan 97 km. hıza 4 saniyeden kısa bir süre içinde çıktığının altını çizdi. İlk etapta satışa sunulmayacak olan LiveWire, Harley-Davidson’ın sürücülerin beklentileri konusunda daha somut verilere ulaşmasına yardımcı olacak. Bunun için ABD’de 30 şehri kapsayacak bir tur planlayan şirket, burada potansiyel müşterilerin motosikleti test etmesini sağlayacak ve onların fikirlerini dinleyecek. Önümüzdeki hafta New York’ta başlayacak tur, Boston ve Philadelphia’da devam edecek. Tur kapsamındaki diğer 27 şehir ise önümüzdeki hafta açıklanacak. Şirket önümüzdeki yıl ABD’de daha fazla şehri, Kanada’yı ve Avrupa’yı da LiveWire turuna dahil edecek.

ABD’nin en iyi olduğu alanlarda yeniden icadın önemine dikkat çeken Harley-Davidson Başkanı Matt Levatich, şirketin de tarihi boyunca pek çok kez kendisini yeniden icat ettiğini ve bu yolculukta müşterilerinin daima öncülük ettiğini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER