Eğlence

Halo Infinite ve Forza Horizon 5 Microsoft’un yüzünü güldürdü

microsoft halo infinite
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft oyunlarını insanlara ulaştırma konusunda oldukça başarılı bir iş çıkarıyor. Şirketin finans raporunun değerlendirildiği toplantıda konuşan CEO Satya Nadella’nın verdiği bilgiye göre, Halo Infinite 20 milyon, Forza Horizon 5 ise 18 milyon kişi tarafından oynandı. Bu sayıların oyunu birkaç dakika oynayanları da kapsadığını belirtmekte fayda var.

Her iki oyun da doğrudan bir ücret ödemeden oynanabiliyor. Horizon 5, Xbox Game Pass abonelik servisinin parçaları arasında yer alıyor. Microsoft’un açıklamalarına göre, Xbox Game Pass’in abone sayısı 25 milyon civarında. Halo Infinite’ın multiplayer modu ise “free-to-play” modeliyle deneyimlenebiliyor.

Forza Horizon 5 ve Halo Infinte’ı büyük kitleler beklenmişti. Ancak oyunların 70 dolar civarında fiyatlarla piyasaya çıkmaları durumunda oyuncu sayıları bu kadar fazla olmayabilirdi. Microsoft’un paylaştığı veriler de bunu destekler nitelikte.

Microsoft’tan 2020’nin sonlarında verilen bilgiye göre, Forza serisinin bir önceki oyununu 24 milyon kişi oynamıştı. Ancak bu sayıya Horizon 4’ün çıkışından iki yıl sonra ulaşılmıştı. Horizon 5 ise dört aydan kısa bir süre içinde 18 milyon oyuncu tarafından oynandı. Bunun bir yarış oyunu için yüksek bir sayı olduğunu belirtmek gerekiyor. Örneğin, 2017’de Gran Turismo’nun geliştirici stüdyosu tarafından yapılan açıklamada Gran Turismo 3 A-spec’in 15 milyonun biraz altında sattığı belirtilmişti. Söz konusu oyun, Gran Turismo serisinin o dönemdeki en popüler oyunuydu.

20 milyon kişi tarafından oynanan Halo Infinite ise serinin diğer oyunlarıyla karşılaştırma için ilginç bir nokta sunuyor. Serinin daha önceki oyunları, 20 yıllık sürede toplamda 81 milyon kopya satmıştı. Halo Infinite’ın “free-to-play” modeliyle eski Halo oyunlarının satış modelini karşılaştırmak, elmalar ve armutları karşılaştırmak gibi olabilir. Yine de, doğrudan yüksek bir bedel oynamadan oyunların deneyimlenebilmesi, çok daha geniş kitlelere ulaşma konusunda büyük bir katkı sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER