Manşetler

Haftaya Bakış: Akbank’taki sistem arızası, OnePlus Türkiye’de, Trump’ın açtığı davalar [Podcast]

akbank teknik sorun
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Temmuz ayının ilk haftasında teknoloji dünyasının gündemi genel olarak sakin bir seyir izledi. Sabri ve Sinan Küstür yine bir araya gelerek haftaya bakış atıyor.

Sakin geçen haftanın en önemli olayı Akbank’ta meydana gelen sistem arızası oldu. Salı ve çarşamba günü banka genelinde yaşanan sıkıntı nedeniyle müşteriler işlem yapamadı, internet ve mobil bankacılık kanalları, ATM’ler çalışmadı. Kredi kartları işlemedi ve hatta şubelerde bile işlemler yapılamadı. Akbank, cuma günü yaptığı bir açıklamayla durum raporunu verdi, programda bu raporla birlikte konunun detaylarını anlattık.

OnePlus en sonunda Türkiye’ye geldi ve ilk telefon da Nord N10 5G gibi orta segment Android telefonu oldu. Bunu OnePlus 9 ve diğer telefonların izlemesi bekleniyor. Öte yandan Samsung tarafında da Galaxy S21 FE, Galaxy Z Fold 3 ve bunun gibi epey gelecek telefon var. Programda bunlar hakkında da konuştuk. Bu arada Asus ve Qualcomm iş birliğiyle geliştirilen Snapdragon Insiders telefonuna da değindik.

Teknoblog Podcast Haftaya Bakış’ın 9 Temmuz 2021 tarihli bölümünü aşağıdaki oynatıcı penceresi aracılığıyla dinleyebileceğiniz gibi; AppleGoogleSpotify üzerinden de abone olarak istediğiniz zaman dinleyebilirsiniz. Üstelik abone olduğunuz takdirde yeni bölümlerden anında haberdar olabilirsiniz.

İşte bu haftanın programında işlediğimiz konularla ilgili haberler:

İLGİLİ HABERLER