Eğlence

CD Projekt Red Android, iOS ve PC için Gwent: Rogue Mage oyununu yayınladı

gwent: rogue mage

CD Projekt Red, The Witcher serisinden Gwent kart oyununa dayalı yeni tek oyunculu oyununu dağıtıma çıkardı. Gwent: Rogue Mage, oyuncuların özel olarak oluşturulmuş bir haritaya girdiği ve savaş alanında konuşlandırılmış kart tabanlı yetenek ve karakterlerden oluşan bir desteyi kullanarak bir dizi canavar ve patronla savaştığı kart oyunu benzeri bir oyundur.

Oyun, The Witcher 3‘ün olaylarından yüzlerce yıl önce geçiyor ve oyuncular ilk Witcher’ı yaratmaya çalışan büyücü Alzur’un rolünü üstlenmeye çalışıyor. Bununla birlikte, oyunun direktörü Vladimir Tortsov’un IGN’e verdiği demeçte, “Bu genişlemeyi The Witcher irfanına resmi bir ek olarak kabul etmiyoruz.” dediği hikâye, çoğunlukla sadece dekor amaçlıdır.

Oyun bugün itibarıyla PC, iOS ve Android’de mevcut. Tortsov, oyuncuların oyunu tam olarak keşfetmesinin yaklaşık 30 saat süreceğini ve her oyun döngüsünün bir saate kadar süreceğini söylüyor. Oynanış biçimi açısından Tortsov, bu oyunu, oyuncuların bir düşman kulesinden geçerek savaştıkları Slay the Spire ile karşılaştırıyor.

Rogue Mage, Projekt Red’in The Witcher 3: Wild Hunt‘ta bir mini oyun hâline gelmiş Gwent kart oyununun popülaritesini artırmaya yönelik en son girişimidir.

Geliştiriciler, Gwent: The Witcher Card Game‘i çeşitli platformlar için ücretsiz bir oyun olarak 2018’de piyasaya sürdü. Ardından 2020’de, mobil ve PC’de oynamaya odaklanmak için konsol desteğini kapattı. Başlangıçta oyun çok oyunculuydu, ancak Projekt Red aynı zamanda tek oyunculu bir Thronebreaker “genişlemesini”, aslında 30 saatlik bir RPG başlığı olarak, yalnızca bir genişletmeden çok daha fazlası gibiydi, piyasaya sürdü. Bu, eleştirmenlerce övülse de satışları zayıf kaldı.

Rogue Mage, Gwent formatında yeni bir deneysel çalışma niteliğini taşıyor. Şu anda Google Play Store (69,99₺), iOS App Store (169,99₺), PC için Steam (49,99₺)  mevcuttur. Bu arada Projekt Red, ana Witcher serisinin gelecek oyunu için çalışmayı sürdürüyor, ancak şimdilik bunun hakkında fazla detay bulunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER