Eğlence

GTA 6 sızıntısının sorumlusu için mahkemeden karar geldi

gta 6

Uber, Nvidia ve GTA 6 geliştiricisi Rockstar Games’e siber saldırıda bulunan ve bu şirketlere şantaj yaptığı söylenen 18 yaşındaki genç için mahkemeden karar çıktı. İddia edilen suçu işlediği sırada 17 yaşında olan Arion Kurtaj’ın yargılanmaya uygun olmadığına hükmetti.

Lapsus$ siber korsan grubunun üyesi olan Kurtaj, henüz resmiyet kazanmayan yeni GTA oyuna ait pek çok materyali sızdırmıştı. Kurtaj hakkında toplamda 12 suçlama yapılırken; bunlardan üçü şantaj, ikisi dolandırıcılık ve altı tanesi de Bilgisayar Suistimal Yasası kapsamında yöneltilmişti.

Rockstar’ın bilgilerine erişen Kurtaj’ın Slack üzerinden şirkete ulaştığı ve kaynak kodunu yayınlama tehdidinde bulunduğu belirtildi. Adı açıklanmayan 17 yaşındaki başka bir genç ise iki şantaj, iki dolandırıcılık ve üç adet Bilgisayar Suistimal Yasası ihlâliyle suçlanıyor. Bu suçlamaların Rockstar Games’in bilgilerinin sızdırılmasıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.

Reuters’in haberine göre, psikiyatristler tarafında muayene edilen Kurtaj’ın “yargılanmaya uygun olmadığına” hükmedildi. Bu karar, Kurtaj’ın her şeyden sıyrıldığı anlamına gelmiyor. Jüri mahkemede Kurtaj’ın suçlu olup olmadığına değil, bahsi geçen suçları işlemeye teşebbüs edip etmediğine karar verecek.

GTA 6 sızıntısı oyun için yapılan ilk çalışmaları göstermişti

Geçtiğimiz eylül ayındaki GTA 6 sızıntısında 90’dan fazla oyun fotoğrafı ve videosu sızmıştı. O dönemde Rockstar Games tarafından yapılan açıklamada, şirketin bir “ağ problemi” yaşadığı belirtilmiş ve oyun için yapılmış ön çalışmaları gösteren materyallerin sızılmasından üzüntü duyulduğu belirtilmişti.

İLGİLİ HABERLER