Teknoloji

Grooveshark kurucusu Josh Greenberg hayatını kaybetti

grooveshark-josh-greenberg-210715

Zor zamanlar yaşayan çevrim içi müzik servisi Grooveshark’ın kurucularından Josh Greenberg, yaşamını yitirdi. The Gainesville Sun gazetesinin haberine göre, 28 yaşındaki Greenberg geçtiğimiz pazar günü evinde birlikte yaşadığı kız arkadaşı tarafından ölü bulundu. Kız arkadaşının haftasonunu şehir dışında geçirdiği belirtildi.

Polis olay yerinde yaptığı ilk incelemede herhangi bir cinayet izine, yaralanma belirtisine veya uyuşturucuya rastlamadı. Greenberg’in annesi ise gazeteye yaptığı açıklamada oğlunun önemli bir sağlık sorunu olmadığını ifade etti. Dolayısıyla Josh Greenberg’in ölüm nedeni şu an için bir sır perdesinin arkasında duruyor.

Josh Greenberg, Grooveshark’ı 19 yaşındayken Florida Üniversitesi’nde okurken arkadaşı Sam Tarantino ile birlikte kurmuştu. Grooveshark, haftalar öncesinde telif hakkı ihlâli nedeniyle kendisini dava eden plak şirketleriyle uzlaşmış; yüzlerce milyon dolar tazminat ödemekten kurtulmak için varlığının tüm izlerini silmeyi kabul etmişti. Grooveshark bu süreçte sunucularını temizlemiş; alan adını, mobil uygulamalarını ve sahip olduğu tüm fikri mülkiyeti plak şirketlerine bağışlamıştı.

Grooveshark zirveyi gördüğünde 35 ila 40 milyon kullanıcısı ve 145 çalışanı bulunan bir şirkete dönüşmüştü. Ancak servis ilk günden bu yana plak şirketleri ve yayıncıların lisansı olmadan faaliyet göstermiş, kullanıcılarına telifli eserleri herhangi bir kısıtlama veya engel olmadan dinleme imkanı vermişti. Josh Greenberg’in cesedine yapılan otopside beyin ve kalbinden parçalar alındığı, sonucun açıklanmasının ise üç ayı bulabileceği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER