Eğlence

Chance The Rapper sadece çevrim içi müzik servislerinde yayınladığı albümüyle Grammy kazandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

chance the rapperGrammy ödüllerini 2017’de sadece çevrim içi müzik servislerinde yayınlanan albümlerin de kazanabileceği daha önce açıklanmıştı. Chance The Rapper, açılan bu kapıdan giren ilk isim oldu. Adından da anlaşılabileceği üzere rap türünde müzik yapan müzisyen, “En İyi Rap Albümü” dalında ödülün sahibi oldu.

Geçtiğimiz mayıs ayında yayınlanan “Coloring Book” isimli albüm, fiziksel veya dijital olarak tek bir kopya satmadan ödülü kazandı. Coloring Book, Billboard 200 listesine giren ve sadece çevrim içi platformlarda yayınlanan ilk albüm olmuştu. Chance aynı zamanda “En İyi Yeni Sanatçı” ve “En İyi Rap Performansı” alanında da ödül kazandı. “En İyi Rap Performansı” dalında Chance’e ödülü “No Problem” isimli şarkısı getirdi.

Grammy ödülü, çevrim içi müzik servislerinin başarısı için bir tür “madalya” olarak nitelenebilir. Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği (RIAA), geçtiğimiz yıl çevrim içi ortamdaki dinleme sayılarını albümlere altın ve platin plak sertifikası verirken dikkate alacağını açıklamıştı. Birlik, dijital kayıtlar için ayrı bir ödül kategorisi oluşturmayı da değerlendiriyor.

Chance The Rapper tarafından açılan yoldan kalabalık bir grup gelebilir

Çevrim içi müzik servislerinin popülaritesi her geçen gün artıyor. Bu da sanatçıların ve plak şirketlerinin daha fazla kişiye ulaşmanın en pratik yolu olarak albümleri sadece bu servislerde piyasaya sürmeyi tercih etmesini beraberinde getiriyor. Dolayısıyla Chance The Rapper tarafından açılan yoldan yakında çok daha fazla müzisyenin geçmesi mümkün görünüyor.

İLGİLİ HABERLER