Teknoloji

Google’ın CEO’su Larry Page ucuz Android tabletlerin müjdesini verdi

Google’ın 2012 birinci çeyrek finans raporunun detaylarının paylaşıldığı telekonferans oturumunda konuşan Larry Page Google’ın arama, Chrome ve Google+ gibi servislerine yönelik yorumlarını paylaştı. Google’ın tepe yöneticisi Android tabletleriyle ilgili olarak bir iki kelam etmekten de geri durmadı.

Larry Page mobil ortamdaki reklamların tıklama başına maliyetlerinin beklendiği şekilde büyüdüğünü, bu değerin çok yakında PC ortamındakini geride bırakacağını kaydetti. Bu durumda Google’ın Android’e ve mobil reklam pazarına olan ilgisinin artarak devam edeceğini söyleyebiliriz. Larry Page Android tabletleriyle ilgili olarak da, Google’ın tam versiyonu olmayan bir Android sürümü ile çalışan daha ucuz fiyatlı tabletlerin büyük başarı elde ettiğini, kendilerinin de pazarın alt segmentinde büyük başarı elde edilebileceğine inandıklarını kaydetti. Düşük fiyatlı ürünlerin bu başarıda önemli bir rolü olacak ve Google buna odaklanmış durumda.

Larry Page’in düşük fiyatlı ürünlerle ilgili bu yorumları akıllara ister istemez bir süredir dedikoduları ortalıkta dolaşan, 199 dolarlık ABD satış fiyatına sahip olacağı söylenen 7 inç’lik Google tableti geliyor.

İlgili – Slashgear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER