Teknoloji

Google’ın kurucularından Sergey Brin şirketin yapay zekâ çalışmalarını yakından takip ediyor

sergey brin google

Google’ın kurucuları Sergey Brin ve Larry Page’in şirketin yapay zekâ (AI) stratejisinin planlanmasında daha fazla söz sahibi olduğuna dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Yeni bir haber, Brin’in süreçteki rolü hakkında daha çok bilgi edinmeyi sağlıyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, Brin şirketin Mountain View’deki merkezini her hafta üç-dört kez ziyaret ediyor.

Google’ın çatı şirketi Alphabet’in yönetim kurulu üyesi olan Brin, Larry Page’in ardından şirketin en büyük ikinci şahsi hissedarı konumunda. Brin’in Google DeepMind’ın yeni nesil yapay zekâ modeli Gemini’yi geliştiren araştırmacılarla mesai yaptığı belirtiliyor.

Gemini’nin duyurusu I/O 2023 kapsamında yapılmıştı. Google’dan yapılan açıklamada; Gemini’nin sıfırdan çok modlu, araç ve API entegrasyonlarında son derece verimli olacak şekilde; bellek ve planlama gibi gelecekteki yenilikleri mümkün kılmak için oluşturulduğu belirtilmişti.

OpenAI’ın hâlâ geliştirme aşamasında olan GPT-4 motoruna rakip olarak tasarlanan Gemini’nin bu yıl bitmeden kullanıma hazır hâle gelmesi planlanıyor. Tıpkı PaLM 2 gibi, Google’ın Gemini’yi de farklı boyut ve kapasitelerde sunması bekleniyor.

Sergey Brin’in sürece katılımından Sundar Pichai de memnun

Sergey Brin’in ekiple teknik konuları tartıştığı, yapay zekâ araştırmalarının haftalık iç değerlendirmelerini incelediği, araştırma toplantılarına katıldığı ve işe alımlarda da söz sahibi olduğu söyleniyor. Brin’in yapay zekâ ekibiyle bir araya geldiği Charleston East binasında CEO Sundar Pichai’nin de bir ofisi bulunuyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, Brin’in yapay zekâ çalışmalarına katkısı Sundar Pichai’yi de heyecanlandırıyor.

İLGİLİ HABERLER