Teknoloji

Sergey Brin yapay zekânın geleceği konusunda temkinli

sergey brin google

sergey brinYapay zekânın geleceği oldukça parlak görünse de, yapay zekâ ve ekseninde gelişen diğer teknolojilere temkinli yaklaşanların sesleri de sıklıkla duyuluyor. Bu koroya katılan en son isim Google’ın kurucularından Sergey Brin oldu. Brin, yapay zekâ yönetiminin dikkat ve sorumlulukla yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Google’ın çatı şirketi Alphabet’in kurucularının her yıl kaleme aldığı geleneksel mektuba bir Charles Dickens alıntısıyla başlayan Brin, sözlerine şöyle devam etti: “Yeni ilkbahar yapay zekâ ile yaşanıyor. Yapay zekâ, benim ömrüm boyunca bilgisayar programlaması konusundaki en büyük gelişme niteliğini taşıyor. Her ay ortaya çarpıcı yeni uygulamalar ve dönüştürücü yeni teknikler çıkıyor. Ancak bu güçlü araçlar aynı zamanda yeni sorumluluklar getiriyor.”

Alphabet hâli hazırda yapay zekânın gücünden oldukça önemli servis ve deneyimlerde yararlanıyor. Google Çeviri, Görsel Arama, Lens gibi servislerin yanı sıra Waymo’nun otonom sürüş teknolojisinde de yapay zekâ önemli bir rol üstleniyor.

Teknolojik bir rönesansın yaşandığını söyleyen Brin, yapay zekâ uygulamalarının modern dünyanın neredeyse her segmentinde görüldüğünü dile getirdi. Yapay zekânın potansiyeli konusunda umutlu olduğunu belirten Alphabet’in başkanı, buna rağmen sürecin derin bir sorumluluk, dikkat ve alçakgönüllülük ile yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Sergey Brin yapay zekâ konusunda hem Google’ın hem de diğer şirketlerin önemli çalışmalar yaptığını hatırlatırken, bilimkurgu filmlerinden aşina olunan şeylerin yapay zekâ sayesinde gerçeğe dönüşebileceğini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER