Ulaşım

Google kurucusu Sergey Brin devasa zeplin projesi üzerinde çalışmaya devam ediyor

sergey brin google

sergey brinTeknoloji dünyasının önemli isimleri, zaman zaman kendi kişisel ilgileri ve merakları doğrultusunda sıra dışı projeler üzerinde çalışıyor. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in evde kendisine yardımcı olacak sanal bir asistan geliştirmesi, bu yaklaşımın en temel örnekleri arasında yer alıyor. Google kurucularından Sergey Brin de sık sık şirketinden bağımsız olarak imza attığı farklı projelerle dikkat çekiyor.

Hâli hazırda Google’ın çatı şirketi Alphabet’in başkanlığını da yürüten Brin, özel bir zeplin projesi üzerinde çalışıyor. Projeyi yakından takip eden kaynakların verdiği bilgilere göre; Brin, 200 metre uzunluğunda bir zeplin inşa etmeyi amaçlıyor.

Brin’in kişisel olarak yatırım yaptığı projenin maliyetinin 100 ila 150 milyon dolar arasında olması öngörülüyor. Brin’in zeplini, yapım süreci tamamlandığında dünyanın kullanılan en büyük zeplini unvanını kazanacak. Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük zeplinleri ise hâlâ 1930’larda üretilen modeller.

Sergey Brin zepliniyle ulaşması zor yerlere insani yardım götürmeyi amaçlıyor

Google kurucusunun zeplin projesiyle dünyanın ücra noktalarına insani yardım götürmeyi amaçladığı belirtildi. Yöntemin başarılı olması durumunda hem kargo taşımacılığında hem de lüks seyahat için kullanılabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER