Teknoloji

Google+’da takma ad kullanma ve kurumsal hesap açma desteği çok yakında geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google+ çok yakında rumuzların kullanılmasına izin verecek. Google yöneticisi Vic Gundotra’nın verdiği bu haberle birlikte çok yakında mevcut kullanıcıların en çok şikayet ettiği sorunlardan bir tanesi de çözüme kavuşmuş olacak. Google’ın kurucusu Sergey Brin ile bu hafta başında ABD’nin San Francisco şehrinde düzenlenen Web 2.0 Summit etkinliğine katılan Gundotra kullanıcıların gerçek adları yerine takma adları kullanmalarına çok yakında izin vereceklerini belirtti. Bu durum, Google’ın sosyal ağ servisi için izlediği gerçek adla kayıt politikasından da vazgeçtiği anlamına geliyor.

Öte yandan Google+ çok yakında işletmelere de açılacak, Google Uygulamalar’a da Google+ desteği gelecek. Şu anda sadece kişisel hesaplar Google+’yı kullanabiliyor, birçok işletmenin sahip olduğu Google Uygulamalar destekli hesaplarla Google+’dan yararlanmak mümkün değil. Gundotra bunun çok kısa bir süre sonra değişeceğinin garantisini verdi. Böylelikle Google+’nın içinde de Facebook’ta gördüğümüz gibi işletmelere özel hayran sayfaları görebileceğiz.

Bu durum işletmeler için Facebook’un dışında yeni bir alternatif yaratılması anlamına gelecektir. Her ne kadar Facebook aktif kullanıcı sayısı bakımından çok önde olsa da, Google+’nın da hızlı bir şekilde yükselmekte olduğu bir gerçek. Gundotra sadece 100 günde 3.4 milyarın üstünde fotoğrafın Google+’ya yüklendiğinin altını çizdi.

Geçtiğimiz ayın sonlarına doğru davetiye sistemini bırakıp üyelik kapılarını herkese açan Google+‘nın çatısı altında şu anda 43 milyon civarında kayıtlı kullanıcının bulunduğu iddia edilmişti. Bu sayı Google tarafından açıklanan bir sayı değil, tahminlere dayanıyordu. Gundotra ise üyeliğin serbest bırakılmasının ardından 40 milyon kadar yeni kaydın gerçekleştirildiğine söyledi.

İlgili – YouTube

İLGİLİ HABERLER