Teknoloji

Google ve HTC’nin 8 inç Nexus tablet planı ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google ve HTC’nin yeni bir Nexus tablet üzerine çalıştığı söyleniyor. Doğru ve yanlış tahminleriyle bilinen Digitimes sitesinin iddiasına göre, Google 8 inç Nexus tabletini Asus yerine HTC ile birlikte geliştiriyor. Sitenin anonim kaynakları bu tabletin 2014’ün üçüncü çeyreğinde çıkarılacağı tahmininde bulunuyor.

nexus-7-2013-inceleme-00018

Google geçen yıl ve ondan önceki yıl çıkardığı Nexus 7 tabletlerinde Asus ile birlikte çalışmıştı. Şirketin HTC’ye geçiş yaparken tasarımda da değişiklik yapacağı tahmin ediliyor. Digitimes’ın kaynakları HTC’nin de Nexus 7 projesi için çalıştığını, ancak daha sonra akıllı telefonlara yoğunlaştığını iddia ediyor. HTC, 2011 yılında çıkardığı Android tabletten bu yana tablet pazarında görünmedi. Ancak şirketin tablet pazarına göz kırptığı sürekli yazılıp çiziliyor.

Bu arada kaynaklar Asus’un kendi markasını geliştirmek ve kendi markası altında mobil cihazlar satmak için daha hevesli olduğunu da öne sürüyor. Bu ve Google’ın hedefleri birleştirildiğinde, gelecek nesil Nexus tabletinin Asus markasından yoksun şekilde çıkmasını bekleyebiliriz.

Geçtiğimiz ay çıkan başka bir haber de Google’ın 2014 yılında Nexus 8 tablet çıkacağıdan bahsediyordu. Gelecek bu tabletin 8.9 inç ekran barındıracağı, temmuz veya ağustos ayında düşük hacimde üretilerek piyasaya sürüleceği söylenmişti.

Digitimes’ın bu haberine şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Dolayısıyla şu noktada 8 inç Nexus tableti için kesin konuşmamak en iyisi olacaktır.

İlgili >> Digitimes

İLGİLİ HABERLER