Teknoloji

Chromecast’li Google TV için “yıldız” düğmeli yeni bir uzaktan kumanda yolda

chromecast android 12

Android’in derinlemesine incelemesi sonucunda elde edilen yeni bilgiler, Google’ın yeni bir “Google TV with Chromecast” cihazı uzaktan kumandası üzerinde çalıştığını ortaya koyuyor. Bu kumanda, önceki versiyona göre daha fazla tuşa ve işleve sahip gibi görünüyor.

Android TV 14 beta sürümü üzerinde çalışan Mishaal Rahman, Google TV yazılımını kontrol etmek için tasarlanmış yepyeni bir kumandanın anahatlarını gösteren bir sistem videosu buldu. Yeni kumanda, ilk olarak 2020 yılında piyasaya sürülen ve iPod benzeri bir çarka sahip düz, hap şeklindeki mevcut kumandaya oldukça benziyor. Ancak yeni kumandada, ana kontrol tuşlarının dağıtıldığı ve yerine yüz tuşlarının çapına uygun yeni bir ses veya kanal düğmesinin eklendiği görülüyor.

Chromecast kumandasındaki özel Yıldız düğmesi ne işe yarayacak?

google tv chromecast

Yeni kumandanın son satırında, mevcut modeldeki güç düğmesinin yanında iki küçük düğme bulunuyor. Ancak yeni modelde sağ tarafta bir yıldız düğmesi göze çarpıyor. Rahman, bu düğmenin özelleştirilebilir bir “sihirli düğme” olabileceğini belirtiyor. Yıldız düğmesi, kullanıcıların en sevdikleri uygulamalara kısayollar oluşturmasına olanak tanıyabilir.

Google, son zamanlarda ürünlerine daha fazla kontrol seçeneği eklemekte. Ocak ayında Google Home uygulamasına yeni TV uzaktan kumanda kontrolleri eklendi ve yaz aylarında piyasaya sürülen yeni Pixel Tablet, yuvalandığında akıllı ev kontrolleri sunuyor. Eğer bu yeni Google TV uzaktan kumandası ve Chromecast gerçekse, Google’ın 4 Ekim’de düzenleyeceği Made by Google etkinliğinde bu konuda daha fazla bilgi alabiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER