Teknoloji

Google Tasks bağımsız bir uygulama olarak geldi

google tasks

google tasksGoogle en sonunda düzgün bir ofis üretkenlik paketinin içinde görevler için de ayrı bir uygulamanın olması gerektiğini fark etmiş. Yeni Gmail tasarımı ile birlikte şirket, Google Tasks hizmetinin entegrasyonunu da duyurdu. Gmail‘de, e-posta iletilerini web sayfasının Tasks bölümüne sürükleyip bırakarak o e-posta iletisiyle ilgili yeni bir yapılacak görev oluşturabilirsiniz.

Google bununla kalmıyor, Google Tasks’ın hem iPhone hem de Android uygulamalarını çıkarıyor. Şimdiye kadar yapılacak görevlerin kaydını Google’ın servisleri üzerinde tutmak için Google Keep, Google Takvim veya Google Asistan gibi hizmetleri kullanmak gerekiyordu. Şimdiyse Google Tasks gibi, görevi gerçekten adındaki gibi görevlerle uğraşmak olan bağımsız bir mobil uygulama bulunuyor.

Ekran görüntüsünden anlaşıldığı kadarıyla, Google Tasks Android uygulaması gayet sade ve yalın bir arayüze sahip. Anlaşıldığı kadarıyla görevler oluşturmak, bunları e-posta iletileriyle ilişkilendirmek ve hatırlatma ve bitiş tarihleri eklemek gibi seçenekler bulunuyor. Öncelik atama, kategoriler, etiketler veya bunun gibi unsurların olup olmadığı hakkında ise şu an için net bir bilgi bulunmuyor.

google tasks

Google Tasks uygulamasının yayınlanması, Google ofis uygulamaları için doğrudan noktalara parmak basan ve uyumlu bir stratejiye doğru ilerlediğini gösteriyor. Gmail’ın bugün kullanıma sunulan yeni tasarımı için de aynı sözlerin geçerli olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER