Teknoloji

Gmail yeni tasarımı kullanıcılara sunmaya başladı

gmail yeni tasarım

gmail yeni tasarım

Gmail için bazı önemli tasarım değişikliklerinin yapıldığını biliyorduk. Özellikle Google‘ın e-posta servisini masaüstü web tarayıcısı üzerinden kullananları yakından ilgilendiren bu değişiklikler bazı Gmail kullanıcıları için sunulmaya başlandı. Aynı zamanda yepyeni Gmail özellikleri de yeni tasarımla birlikte geliyor.

Google, bugün yeni tasarımı Gmail kullanıcılarına sunmaya başladı. Ayarlar ikonuna dokunup açılan menüde Yeni Gmail’ı dene seçeneğine tıklayarak yeni arayüze geçilebiliyor. Eğer menü içinde bu seçeneği göremiyorsanız, biraz bekleyin, çok yakında gelecektir. Yeni arayüzü beğenmezseniz, klasik Gmail görünümüne de geri dönebilirsiniz.

Yeni Gmail tasarımında neler var?

Daha fazla düğmeyle daha fazla aksiyon

gmail yeni tasarım düğmeler

Gmail şimdi kullanıcıların e-posta iletileri ve içerikleriyle daha fazla etkileşim kurmalarına yardımcı oluyor. Bir e-posta iletisinin üstüne imleci getirdiğinizde karşınıza çıkacak yeni düğmeler size çeşitli işlevleri gerçekleştirme fırsatı sunacak. Arşivleme, silme, okundu olarak işaretleme veya erteleme gibi işlevleri iletiyi açmadan yapabileceksiniz.

Yukarıdaki animasyondan da görüldüğü gibi, eklerin de gelen kutusu içinde gösterimi bulunuyor. Böylelikle mesajları açmadan ekleri açabilirsiniz.

Akıllı Yanıt web’de

gmail yeni tasarım akıllı yanıt

Akıllı Yanıtlar mobil cihazlarda büyük kolaylık sağlıyordu. Şimdi bunlar web arayüzüne de geliyor.

Dürtmeler  

Gmail bir kenara koyduğunuz iletileri takip etmeniz ve cevaplamanız için size hatırlatmalarda bulunacak.

Google Tasks ve paneller

Google Tasks Google’ın hem Android hem de iPhone için çıkardığı yeni bir mobil uygulama. Bu uygulama önemli, çünkü Gmail’ın açılabilir paneli içinde Takvim, Keep gibi diğer G Suite uygulamalarının yanında Tasks için de bir hızlı erişim bulunuyor.

gmail yeni tasarım google tasks

Panellerle ilgili olarak, eğer iletilerinizde daha fazla alan isterseniz, sol taraftaki paneli kaldırabilirsiniz.

Artırılmış gizlilik

Diyelim ki, birisiyle veri paylaşıyorsunuz, ancak bunun başkalarına iletilmesini, kopyalanmasını, indirilmesini veya yazdırılmasını istemiyorsunuz. Gmail bu arzunuzu yerine getiriyor. Üstelik bir mesaj için süre aşımı belirleyebilir, belirli bir süreden sonra silinmesini sağlayabilirsiniz.

Tabii ki, bazıları hassas e-posta iletilerinizin ekran görüntülerini almaya teşebbüs edebilir ve bunları bastırarak yaymaya çalışabilir. Şu an için buna karşı alınmış bir önlem yok gibi görünüyor.

İki faktörlü kimlik doğrulama

Güvenli e-posta iletilerine iki faktörlü kimlik doğrulama da ekleyebilirsiniz. Bu durumda alıcı tarafın mesajları okuyabilmesi için SMS üzerinden aldığı parolayı da kullanması gerekecek.

Yeni güvenlik uyarıları

Güvenlikten bahsetmişken, yeni Gmail zararlı e-posta olma ihtimali taşıyan iletileri öne çıkaran yeni uyarı biçimlerini de getiriyor.

Yüksek öncelikli bildirimler

Mobil uygulamaya yüksek öncelikli bildirimler ekleniyor, böylelikle önemli iletileri kaçırmayacaksınız. Aynı zamanda okunmayan e-posta bülten veya teklif iletilerine dair abonelikleri kaldırma tavsiyeleri sunuluyor.

Çevrimdışı erişim

Gmail iletilerine çevrimdışıyken de erişim imkanı bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER