Teknoloji

Google Takvim kullanıcıları için yeni bir müjde yolda

google takvim

Google‘ın uygulama ve servis ekosisteminde birbirine oldukça yakın duran ve adeta birbirlerini tamamlayan çeşitli seçenekler mevcut. Ancak şirket bu uygulama ve servisler arasında entegrasyon oluşturmaya oldukça kısa bir süre önce başlamıştı. Şirket; bu yaklaşımı çerçevesinde Google Takvim uygulamasına, şimdilik sadece Android üzerinde, Google Görevler entegrasyonunu getiriyor.

Google Görevler, internet devinin en eski mini uygulamaları arasında bulunuyor. Uygulamanın geçmişi, en azından web üzerinde, Takvim uygulaması kadar eski. O dönemde bile Görevler, Takvim uygulamasına entegre edilmemişti. Tasarım değişikliği kapsamında Görevler’i daha görünür hâle getiren Google, kullanıcılara bir de mobil uygulama sunmuştu. Şirket şimdi de Takvim ve Görevler arasındaki mesafeyi mobil ortamlarda biraz daha kısaltıyor.

Google Görevler’deki tarihlenmiş girişler, Takvim’in web versiyonu üzerinde görüntülenebiliyor. Girişin Google Görevler’in Android uygulamasında oluşturulması da bu durumu değiştirmiyor. XDA’de yer alan habere göre, internet devi şimdi bu imkanı Takvim’in Android uygulamasında da sunmaya hazırlanıyor.

Google Takvim uygulaması üzerinden Görev oluşturulabilecek

Ancak kullanıcıların karşısına çıkacak yenilikler bunlarla sınırlı kalmayacağa benziyor. Bundan böyle doğrudan Takvim uygulaması üzerinden görev oluşturmak mümkün oluyor. Bunun için kullanıcının telefonunda Google Görevler uygulamasının bulunması da gerekmiyor.

Google’ın uzun süredir beklenen bir özelliğin gelişini, biraz geç de olsa, önemli ve doğru bir adım olarak tanımlanabilir. Elinde güçlü ve bütün bir üretkenlik seti oluşturmak için gerekli araçlar bulunan Google’ın bu yöndeki hamlelerini biraz daha sürdürmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER