Teknoloji

Samsung’dan S Pen uyumlu bir cihaz daha gelebilir

samsung s pen

Samsung, S Pen uyumlu cihazlara yönelik talebin arttığına karar vermişe benziyor. En azından mevcut tablo bunu gösteriyor. Galaxy Note 10’un Lite versiyonu üstünde çalışan şirket, bir yandan da S Pen uyumlu yeni bir cihaz hazırlıyor.

SamMobile’da yer alan habere göre; Güney Koreli şirket, SM-P610 model numarasıyla yeni bir tablet geliştiriyor. Bu versiyonda sadece Wi-Fi desteğinin bulunacağı, aynı tabletin SM-P615 model numaralı versiyonunda ise 4G LTE desteğinin de sunulacağı ifade edildi.

Samsung henüz geliştirme sürecinin ilk aşamalarında gibi görünüyor. Dolayısıyla şirketin tablette hangi özellikleri sunacağı hâlâ belirsizliğini koruyor. Samsung’un tablet için 64 ve 128 GB olmak üzere iki farklı depolama alanı seçeneği sunulacağı belirtiliyor.

Samsung’un S-Pen destekli yeni tabletinin kitap kapağına benzeyen bir aksesuarla sunulacağı söyleniyor. Fiyat konusunda henüz ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Ancak bu tabletin üst segmentte konumlanan Galaxy Tab S6’nın yerini alması beklenmiyor. Samsung’un yeni tabletiyle orta segmente ulaşmayı hedefleyeceği söyleniyor.

Yeni tabletin, Galaxy Tab S5e’nin yerini alması ihtimali daha yüksek görünüyor. Söz konusu tablette Qualcomm Snapdragon 670 işlemciye 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı ile 7040 mAh kapasiteli pil eşlik ediyordu.

Samsung S Pen uyumlu yeni tabletini ne zaman çıkaracak?

Bir diğer ihtimal ise, yeni tabletin bu yıl piyasaya çıkan S Pen’li Galaxy Tab A’nın takipçisi olması. Exynos 7904 işlemciye sahip bu tablette 3 GB RAM, 32 GB dahili depolama alanı ve 4200 mAh kapasiteli pil bulunuyor.

S Pen uyumlu yeni Samsung tabletin çıkışı için akıllara gelen ilk seçenek, önümüzdeki şubat ayında gerçekleşecek MWC 2020. Ancak Samsung’un mart veya nisan ayında daha sessiz bir duyuruyu tercih edebileceği de belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER