Eğlence

Netflix hız kesmeden büyümeye devam ediyor

netflix avrupa koronavirüs

Netflix uluslararası operasyonuyla ilgili verileri şimdiye kadar bölgesel ölçekte açıklamıyordu. Ancak şirket tarafından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu‘na (SEC) sunulan yeni bir belge, gelir ve abonelik verilerini ilk kez bölgelere göre dağıtılmış biçimde görmeyi mümkün kılıyor.

Netflix’in raporunda veriler; ABD-Kanada, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika, Asya-Pasifik ve Latin Amerika bölgelerine göre ayrılmış şekilde gösteriliyor. Bu değişim, ABD dışındaki pazarların şirketin bilançolarındaki etkisinin ne kadar arttığını gösteriyor. Netflix’in rakiplerinin giderek arttığı bir ortamda, uluslararası pazarda büyümek önem taşıyor.

Deadline’ın haberine göre, Netflix’in dünya genelindeki 158 milyon abonesinin yarısından fazlasını ABD dışından gelen aboneler oluşturuyor. Mevcut büyümenin kaynağının yüzde 90’ının da ABD dışından geldiği belirtiliyor.

Netflix’in Avrupa’daki abone sayısının 2017’nin ilk çeyreğinden bu yana yüzde 140 oranında artması dikkat çekiyor. Aynı dönemde Asya-Pasifik bölgesindeki abone sayısı üçe katlanırken, Latin Amerika’da 15.4 milyon olan abone sayısının da 29.4 milyona yükseldiği görülüyor.

Netflix önümüzdeki dönemde zorlu rakiplerle mücadele edecek

Netflix’in abonelerinin büyük kısmı hâlâ ABD ve Kanada’da bulunuyor. Bu bölgedeki abone sayısı 67.1 milyon olan platform, yılın ilk üç çeyreğinde ABD ve Kanada’da yaşayan aboneleri sayesinde kasasına 7.4 milyar dolar koydu. Netflix’in 2017’nin ilk çeyreğinden bu yana bu bölgedeki abone sayısı ise yüzde 23 oranında arttı.

Netflix için önümüzdeki dönem biraz daha çekişmeli geçecek gibi görünüyor. Disney+, Apple TV Plus ve HBO Max gibi rakiplerle mücadele edecek olan Netflix’in ABD ve Kanada’daki büyümesi yavaşlasa da; uluslararası pazardaki genişlemesi süreceğe benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER