Ulaşım

Google sürücüsüz otomobil teknolojisiyle Uber’e de rakip olacak

google sürücüsüz otomobil

Google sürücüsüz otomobil projesinin önümüzdeki yıldan itibaren çatı şirket Alphabet bünyesinde oluşturulacak bağımsız bir şirketin altında sürdürüleceği söyleniyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, kurulacak yeni şirketin potansiyel para kazanma alanları arasında Uber benzeri bir ulaşım servisi oluşturmak da yer alıyor.

Servisin ilk uygulama alanlarının ise üniversite yerleşkeleri gibi küçük alanlar olacağı ve hem küçük hem de büyük otomobillerle testlerin gerçekleştirileceği de gelen bilgiler arasında bulunuyor. Böylelikle herkese açık yollara sürücüsüz otomobil çıkarmak için gerekli yasal prosedürlerin etrafından dolaşılması mümkün hâle geliyor.

Google’ın sürücüsüz otomobillerinin bir ulaşım servisi çerçevesinde kullanılabileceğine dair haberler daha önce de gündeme gelse de, ortaya ilk kez bu denli somut bir planın çıkmış olması dikkat çekiyor. Alphabet bünyesindeki Google Ventures’ın Uber’in yatırımcıları arasında bulunması ise ortaya koyulan planı biraz daha ilginç hâle getiriyor.

Google sürücüsüz otomobil projesinin yeni rotası Uber ile çıkar çatışmasına yol açabilir

Sürücüsüz otomobil projesinin Alphabet çatısı altında bağımsız bir şirkete taşınması durumunda yeni şirket ve Uber arasında bir “çıkar çatışması” yaşanması muhtemel gözüküyor. Bu noktada Uber’in de sürücüsüz otomobillerle hizmet sağlamayı düşündüğünü ve bunun için Tesla ile işbirliği peşinde olduğunu hatırlatmakta fayda var. Sürücüsüz otomobil projesinin geleceğine ilişkin söylentiler konusunda ise Google cephesinden henüz bir açıklama gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER