Ulaşım

Google sürücüsüz otomobil birimine Airbnb yöneticisini transfer etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google surucusuz otomobilGoogle sürücüsüz otomobil projesinin neredeyse başından bu yana işin içindeki isimlerden biri olan Chris Urmson, kısa süre önce ekipten ayrıldığını açıklamıştı. Bu ayrılığın projeyi nasıl etkileyeceği merak edilirken, gerçekleştirilen yeni bir işe alım şirketin sürücüsüz otomobilleri kârlı bir faaliyet koluna çevirme konusundaki hedefinden sapmadığını gösteriyor.

Daha önce Airbnb’de kiralama ekiplerinin yönetimini üstlenen Shaun Stewart, direktör olarak Google’ın otonom taşıt grubuna katıldı. Stewart’ın öncelikli görevi, birimin ticarileştirilmesi olacak. Söz konusu “ticarileştirmeden” kastın ne olduğu tam olarak bilinmiyor. Google’ın otonom sürüş teknolojisinin robotik bir kiralama servisine evrilmesi, akıllara gelen ilk ihtimal oluyor.

Google sürücüsüz otomobil girişimi Stewart ile kârlı bir ticari servise öncülük edebilir

Stewart, Google’ın ulaşmak istediği hedef için uygun bir seçim gibi gözüküyor. Özellikle kısa dönemli seyahat kiralamalarındaki uzmanlığı, Stewart’ın güçlü yönü olarak dikkat çekiyor. Airbnb öncesinde de lüks tatil fırsatları sunan Jetsetter’da CEO’luk yapan Stewart, servisleri harekete geçirme konusunda rüştünü ispatlamış gibi gözüküyor. Özellikle sürücüsüz taksi konseptinin şekillenmeye başladığı günümüzde Stewart gibi deneyimli bir ismin varlığı, Google’a standart belirleme konusunda avantaj sağlayabilir.

İLGİLİ HABERLER