ManşetlerUlaşım

Google sürücüsüz otomobil çalışmalarında farklı bir yol haritası izleyecek

google surucusuz otomobilGoogle otonom sürüş konusundaki çalışmalarında farklı bir yola sapmaya hazırlanıyor. Şirketin direksiyon ve pedalları olmayan bir otomobil üretme yönündeki planından vazgeçtiği söyleniyor. İnternet devinin bunun yerine geleneksel otomobil üreticileriyle daha sıkı bir işbirliği içine gireceği belirtiliyor. Google’ın önümüzdeki yılın sonu itibarıyla otonom bir özel ulaşım servisini hayata geçireceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Fiat Chrysler’in Pacifica isimli minivan’ı temel alarak Google için yeni bir prototip araç geliştirdiği belirtiliyor. Testlerin başarılı olması durumunda Google’ın özel ulaşım servisinde bu aracı kullanması bekleniyor. İki şirket, geçtiğimiz mayıs ayında birlikte sürücüsüz minivan geliştirmek için anlaşmaya varmıştı.

Alphabet CEO’su Larry Page ve CFO’su Ruth Porat’ın bu yaklaşım değişikliği kararının alınmasının arkasındaki isimler olduğu söyleniyor. İkilinin direksiyonu olmayan, oldukça radikal bir yeni otomobil üretme planını “uygulanamaz” bulduğu belirtiliyor. Bu kararın Google X’in “Chauffeur” (Şöför) olarak bilinen sürücüsüz otomobil biriminde farklı tepkilere yol açtığı da öne sürülüyor. Google kurucularından Sergey Brin’in uçtan uca bir otomobil geliştirme planının destekçileri arasında olduğu biliniyor.

Google sürücüsüz otomobil çalışmaları konusundaki yeni gelişmeleri bugün duyuracak

Google sürücüsüz otomobil geliştirme çalışmalarına ilişkin yeni haberleri büyük ihtimalle bugün (13 Aralık) düzenleyeceği bir basın toplantısıyla duyuracak. Google’ın en büyük rakiplerinden Apple’ın da kısa süre önce kendi otomobilini geliştirme planlarını askıya aldığı ve sürücüsüz otomobil teknolojisi geliştirmeye odaklandığı konuşuluyor. Görünen o ki, teknoloji devleri “Herkes iyi bildiği işi yapsın.” sözüne artık hak veriyor.

İLGİLİ HABERLER