Ulaşım

Google sürücüsüz otomobillerini Austin’de test ediyor

google-surucusuz-otomobil-070715

Google’ın sürücüsüz Lexus otomobilleri, şu sıralar ABD’nin Teksas eyaletinin Austin şehrinde boy gösteriyor. Şirketten yapılan açıklamada, Austin şehir merkezindeki testlerin farklı sürüş ortamlarını, tarzlarını ve yol koşullarını görmek amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi. Austin, Google’ın sürücüsüz otomobillerini merkezi Mountain View dışında test ettiği ilk şehir olma unvanını da elde etmiş oldu. Google yetkililikleri Austin’in yenilikleri hızla benimsemesinden duydukları memnuniyetin altını çizerken, şehirde bir çok Google ofisinin bulunmasının da testler için uygun bir ortam hazırladığı belirtildi.

Google’ın sürücüsüz otomobilleriyle gerçekleştirilen testlerde, tehlike oluşması durumunda kontrolün ele alınması için iki sürücü araçta hazır bulunuyor. Şirket, test sürüşlerine başlamadan önce Teksas Valisi Greg Abott, Teksas Ulaştırma Bakanlığı, polis ve yetkili diğer otoritelerin kapısını çalmış ve gerekli izinleri almıştı. Ancak testler konusunda kamuoyuna herhangi bir duyuru yapılmaması, Google’ın sürücüsüz otomobillerinin Austin yollarında dolaşmasının yasal olup olmadığı sorusunu akıllara getirdi.

İlk testlerin başlamasından bu yana sürücüsüz otomobillerin 11 kazaya karışmış olması akıllara bazı soru işaretleri getirse de, Google söz konusu kazaların küçük olduğunu ve sürücüsüz otomobillerinin kusurunun bulunmadığını vakit kaybetmeden açıklamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER