Teknoloji

Google sonbaharda “her yerde hazır bilişim” için zirve düzenleyecek

A Google logo is seen at the entrance to the company's offices in Toronto

Google’ın geleneksel etkinliği gerçekleşmiş olabilir, ancak bu durum başka etkinliklerin ufukta olmadığı anlamına gelmiyor. Şirket sonbaharda San Francisco’da “Ubiquitous Computing Summit” olarak adlandırılan ve “Her Yerde Hazır Bilişim Zirvesi” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir etkinlik düzenleyecek.

Zirvenin adından pek bir şey anlaşılmıyor, ancak yazılımların farklı cihazlarda ve biçimlerde kullanımını kolaylaştırma fikri etrafında gerçekleştirilecek. Telefon, tablet, TV, akıllı saat ya da araç içi bilgi sistemlerinin sunduğu yazılım deneyimleri arasında bir bağ kurabilecek ürün veya sistemin tasarlanması da bu fikirle yakından ilgili görünüyor. Geliştirici tarafından baktığımızda da, aynı yazılımın farklı platformlarda, tamamen yeni bir kod yazmadan çalışasının mümkün olması anlamına da geliyor.

SlashGear sitesinin bir Google geliştirici öncüsünden aldığı bilgilere göre, zirve daha çok bağlam odaklı, nerede, ne zaman, nasıl kullanılacağını bilen uygulamalara odaklanacak. Bu tür yazılımların oluşturulması için rehber niteliğinde kuralların oluşturulmasının da hedefler arasında yer aldığı belirtiliyor.

Google son birkaç yıldır “her yerde hazır bilişim” kavramından bahsediyor. Android Lollipop, Jelly Bean ve bunun öncesinde de Android deneyimini farklı cihazlarda tek bir hâle getirmek pazarlamanın önemli unsurlarından birini oluşturmuştu. Ayrıca Google geçen yıl Android yazılım geliştirme araçlarını bütün cihaz sınıfları için birleştirmişti. Microsoft’un da benzer şekilde bütün cihazlar için tek bir yazılım sunma yoluna gittiğini görüyoruz. Windows 10 sadece PC’lerde değil, akıllı telefon, tablet ve hatta Xbox One’da da çalışacak.

Ubiquitous Computing Summit etkinliğinin tarihi henüz netleşmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER