Teknoloji

Google şifreleme kullanan web sayfalarının sıralamasını yükseltebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google şifreleme kullanan web sitelerine arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer verme fikrini değerlendiriyor. Böylelikle sunucularına veri giriş ve çıkışını kilit altına alma konusunda web sitelerinin teşvik edilmesi amaçlanıyor.

google-yeni-logo-200913Her ne kadar bu fikrin akıbeti şu an için belirsiz olsa da, Google’ın web spam şefi Matt Cutts geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir konferansta bu ihtimalin ipuçlarını verdi ve şirket içinde de tartışıldığını dile getirdi. Eğer bu plan üzerinde devam edilmesine karar verilse bile, değişikliğin yakın zamanda gerçekleşmesi beklenmiyor.

Böyle bir karar arama sonuçlarının performasını iyileştirmekten daha çok web genelinde şifrelenmiş bilginin dolaşımını yaygın hâle getirmek amacını taşıyacaktır. Dünyanın farklı noktalarından gelen ve devletin web siteleri üzerindeki veri alışverişini sürekli izlediğine dair haberler, veri şifreleme teknolojilerinin kullanıcı gizliliği açısından ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Aslında şifreleme çok yüksek bir koruma sağlamıyor, ancak iletişimin gizliliğini sağlama açısından önemli bir adım teşkil ettiğini de belirtmek gerekiyor.

İlgili >> Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER