Teknoloji

Google seyahat planlarken tasarruf etme imkânı sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google seyahatGoogle seyahat planlaması yaparken en sık yararlanılan mecralar arasında yer alıyor. Arama motorunda yapılan son değişiklik, platform üzerinden uçak bileti arayanlara tasarruf etme imkânını sunuyor.

Google’ın uçuş arama ekranına eklenen ve Flight Insights yeni bir sekme, yolculuğu daha hesaplı hâle getirecek ipuçlarını gösteriyor. Başka bir günde seyahat etmek veya yakındaki başka bir havalimanına gitmek gibi öneriler sunan sekme, bilet fiyatlarının zaman içindeki değişimini de grafik olarak gösteriyor. Söz konusu özelliklere seyahat siteleri üzerinden de erişilebiliyor. Ancak Google bu bilgileri görsel açıdan daha kolay anlaşılır biçimde sunuyor.

Örneğin, takvim görünümü sayesinde kullanıcılar seçtikleri uçuş tarihlerinin öncesindeki veya sonrasındaki bilet fiyatlarını da rahatlıkla görebilecek. Oteller için oluşturulan haftalık ve aylık bazdaki fiyat grafikleri ise tatil için hangi dönemin daha uygun olduğunu anlamaya yardım edecek.

Google seyahat planlama araçlarını ilk olarak mobilde sunuyor

Harita görümünü de genişleten Google, uçak bileti arayanların yakındaki havalimanlarını görmelerini kolaylaştırıyor. Havalimanları ve varış noktaları arasındaki tahmini yolculuk süresini de gösteren şirket, yapılacak değişikliğin gerekli tasarrufu sağlayıp sağlamayacağını anlamayı mümkün kılıyor. Seyahatte tasarrufa yönelik yeni araçlarını öncelikli olarak mobil web’de sunan Google, masaüstü desteğinin de yıl bitmeden sağlanacağını açıkladı.

İLGİLİ HABERLER