Teknoloji

Google Reader ruhu Chrome Android uygulamasında yaşıyor

google chrome rss

Google Reader yıllar önce ortadan kalksa bile, ruhu “takip et” butonuyla yaşamaya devam ediyor. Google’ın ilk olarak geçtiğimiz mayıs ayında denemeye başladığı Chrome takip butonu artık daha fazla kullanıcıya ulaşacak gibi görünüyor.

RSS tabanlı takip özelliği, Chrome’un Android’deki deneysel Canary sürümleriyle sınırlıydı, ancak Chrome’da mühendislik direktörü olarak görev yapan Adrienne Porter Felt’e göre, şirket cuma günü tarayıcının kararlı sürümlerinde bu özelliği etkinleştirmeye başladı.

Bir web sitesinin RSS beslemesine abone olmak, bu sayede siteyi Chrome uygulamanızda  güncel biçimde takip etmek için bir siteyi tarayıcının üç noktalı menüsünden takip edebilirsiniz. Takip ettiğiniz siteler, Google’ın “sizin için” önerilen makaleler sekmesinde yer alan “takip edilenler” adlı bir sekmede görünür. Felt, bir fikir edinebilmeniz için Android’de nasıl göründüğüne dair bazı ekran görüntüleri de paylaştı.

Bu yeni özelliğie varsayılan olarak kaç kişinin erişebildiği belli değil, ancak Android kullanıcıları adres çubuğuna “chrome://flags” girip buradan söz konusu özelliği etkinleştirebilirler. Web Feed seçeneğini “Enabled” yapmaları yeterli olacaktır.

Chrome takip düğmesi şu anda yalnızca mobil cihazlara yönelik bir özellik gibi görünüyor. Bu arada iOS ve masaüstü sürümleri de yakında gelecek. Böyle bir özelliğin gelmesi, Google’dan hâlâ Reader benzeri bir hizmet bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacaktır. Yine de, en azından Google’ın RSS ateşini bir şekilde canlı tuttuğunu görmek güzel bir gelişme sayılabilir. Bu, özellikler açısından Chrome uygulamasını daha da kalabalık hâle getiriyor. En sevdiğiniz sitelerden bazılarını takip etmenin ücretsiz ve zahmetsiz bir yolunu arıyorsanız, Google bir kez daha bu seçenek olmaya istekli görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER