Teknoloji

Digg’in Google Reader’ın yerini alacak servisi haziranda faaliyete geçecek

Google’ın Reader’ı 1 Temmuz tarihinde kapatacağını duyurmasının ardından alternatif RSS servisleri birer birer ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu servisler arasındaki en ilginç seçeneklerden biriyse hiç tahmin edilmeyecek bir kaynaktan geliyor. Bir süre önce yeniden hayata dönen sosyal haber platformu Digg, Google’ın kararını açıklamasından kısa bir süre sonra alternatif bir RSS servisi üzerinde çalıştığını açıklamıştı.

Digg-Logo-150313

Digg’den yapılan son açıklamada çalışmaların devam ettiği ve servisin haziranda beta olarak faaliyete geçeceği belirtildi. Google Reader’a alternatif arayanların bir kısmı çoktan diğer servislere geçmiş olsa da, halen tercih yapmamış kullanıcıların olduğu göz önüne alınınca Digg’in zamanlamasının kıymeti artıyor. Şirketin 8600 kişiyle gerçekleştirdiği anket temelli araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 40’ı eli yüzü düzgün bir Google Reader alternatifi için belli bir ücret ödemeye hazır durumda. Bu sonuca ek olarak, Digg araştırmasının başka ilginç sonuçları da mevcut. Araştırma sonucunda Google Reader’ın eski sosyal özelliklerinin kullanıcılar için pek önemli olmadığı görülürken, katılımcıların üçte birinin Pocket ve Instapaper gibi ”daha sonra oku” servislerini kullanmaması dikkat çekiyor.

Digg’den yapılan açıklamada RSS servisinin ilk etapta güçlü sosyal özelliklere sahip olmayabileceği, ancak ilerleyen dönemlerde bu özelliklerin servise eklenebileceği belirtildi. Instapaper, Pocket, Evernote ve Readability gibi servislerle ”daha sonra oku” özelliği için entegrasyon özelliği sunacak olan serviste, hikayeleri e-posta ve çeşitli sosyal medya siteleri üzerinden paylaşmak da mümkün olacak.

İlgili >> Digg

İLGİLİ HABERLER