Teknoloji

Google+ beşinci yaşını kutluyor

google+Google’ın “pek de sosyal olmayan sosyal ağı” olarak tanımlanabilecek Google+, beşinci doğum gününü kutluyor. Platform bundan tam beş yıl önce, 28 Haziran 2011’de yayın hayatına başlamıştı. O dönemde halen Facebook’a meydan okuyabileceğini düşünen internet devi, internetin tüm alanlarda boy göstermenin şehvetine de kapılmıştı. G+ da, tıpkı selefi Buzz gibi, insanların günlük yaşamının bir parçasına dönüşme konusunda başarılı olamamıştı.

Gmail, YouTube ve arama gibi servislere olan yakın bağları da internet devinin sosyal platformunun arzulanan başarıyı yakalamasına yetmemişti.

Mountain View merkezli şirket, sosyal paylaşım sitesini zaman zaman birinci fotoğraf paylaşım aracı, bazen video sohbet platformu, bazen de YouTube hesabı açmanın yegane yolu olarak kullanmıştı. Ancak tüm bu çabalara rağmen, G+ gerekli tutunmayı sağlama konusunda başarılı olamamıştı. Sürekli olarak ilk kareye geri dönen internet devi, bir süredir sosyal paylaşım platformuna yönelik yeni bir girişimde bulunmuyor.

Google+ her an “bahar temizliği” ile karşı karşıya kalabilir

Google+ günümüzde aktivitesi yüksek kullanıcılar barındırsa da, servisin daha çok topluluklar ve internet devinin çalışanları tarafından tercih edildiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Platformun 5 yıl önceki yüksek hedefleri tutturması ise artık pek olası gözükmüyor. Fazla ilgi görmeyen servislerini sonlandırmasıyla tanınan Mountain View merkezli şirket, henüz G+’a dokunmuş değil. Ancak bu durumun her an değişebileceğini unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER