Teknoloji

Google Currents kurumsal dünyada Google+’ın yerini alıyor

google currents

Google+ bu ayın başı itibarıyla tarihe karışmaya başlamış durumda. Google Currents adını verdiği bir uygulamayla G Suite kullanıcılarına Google+’ın alternatifi olabilecek bir seçenek sunuyor. Şirket, yeni uygulamayı şu sözlerle tanımlıyor: “Currents, organizasyonunuz çerçevesinde insanların anlamlı tartışmalara ve etkileşime girmesini mümkün kılıyor. Bu sayede herkes süreçlerden haberdar olacak ve ekip liderleri de çalışanlarıyla daha yakından bağlantı kurma fırsatını yakalayacak.”

Google’a göre; Currents, Google+’a kıyasla daha yeni bir görünüm ve hissiyat sağlıyor. İçerik paylaşımının ve etiketlemenin daha hızlı hâle gelmesi de Google’ın dikkat çektiği noktalar arasında bulunuyor. Şirketlerin üst düzey yöneticileri tarafından yapılan paylaşımlar da Currents akışında daha üstte gösterilecek. Böylelikle yönetici mesajlarını tüm çalışanların görmesi sağlanacak.

Currents hâlihazırda beta etiketiyle hizmet verecek. Google’dan yapılan açıklamada, G Suite müşterisi olan şirketlerin programa katılmak için başvuruda bulunabileceği belirtildi. Google+’ta yapılan paylaşımlar da bu süreçte Currents’a aktarılacak.

Google Currents ismini daha önce de kullanmıştı. Şirketin Google Play Gazetelik’ten önceki dergi uygulaması da bu ismi taşıyordu. Google Play Gazetelik de yerini daha sonra Google Haberler’e bırakmıştı.

İLGİLİ HABERLER