Teknoloji

Google+ için bir kez daha yolun sonu geldi

google plus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Pek çok kişi Google Plus’ın 2019’da tarihi uygulama mezarlığında yerini aldığını düşünüyor. Ancak bir zamanların büyük beklentiyle karşılanan sosyal ağı, ücretli G Suite kullanıcıları için Google Currents adıyla varlığını sürdürüyordu. Ne var ki, bu deneme de başarıya ulaşmadı. Google Workspaces tarafından yapılan açıklamada, Currents’ın fişinin çekileceği duyuruldu. Kısacası Google Plus için bir kez daha yolun sonu geldi.

Google’dan yapılan açıklamada, Spaces grup sohbet uygulamasının çıkışıyla Currents’a olan ihtiyacın azaldığı ve bu nedenle 2023 itibarıyla Currents’ın fişinin çekileceği belirtildi. Ancak bundan önce Currents’ın bazı sosyal özellikleri Spaces’a aktarılacak.

Google’dan verilen bilgiye göre, söz konusu özellikler arasında daha büyük topluluklar ve liderlik iletişimi desteği, gelişmiş arama özelliğine yapılan yatırımlar, içerik moderasyonu araçları ve daha fazlası yer alıyor.

Google Currents’ın kullanımı ve amacı da, tıpkı Google Plus’ta olduğu gibi, anlaşılmamıştı. Ne yazık ki, Spaces için de benzer bir durumun söz konusu olduğu söylenebilir. Google’dan geçtiğimiz yıl verilen bilgiye göre, Spaces Rooms’un evrimleşmiş hâli olarak tanımlanabilir. Ancak aynı zamanda grup mesajlaşması imkanı sunan Google Chat’in bir parçası. Bu kadar fazla kimlik, doğal olarak kafa karışıklığı yaratıyor.

Google’ın hem Currents hem de Spaces isimlerini daha önce kullanmış olması da işleri biraz daha ilginç hâle getiriyor. Currents, 2013’te kapatılan haber tarzı bir uygulamaydı. Google Spaces ise 2016’da kısa süreliğine faaliyette olan bir mesajlaşma platformuydu. Kısacası hem Google Plus hem de Google Currents’ın iki defa öldürüldüğü söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER