Manşetler

Google Play Store uygulama mağazasının tasarım değişikliği için düğmeye bastı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz ay ipuçları verilen Google Play’in tasarım değişikliği için düğmeye basıldı. Google, Android 2.2 Froyo ve üstü sürümle çalışan Android akıllı telefonlar ve tabletler için yeni tasarımı dağıtmaya başladı. Yeni tasarım daha basit ve sade tasarımla dikkat çekiyor, kullanıcıların aradıklarını daha kolay bulmasını amaçlıyor.

google-play-yeni-tasarim-100413

Yeni tasarımda görseller daha fazla yer tutuyor, bu da tasarımı çok daha çekici hâle getirirken öne çıkarılan içeriklerin de kullanıcıların daha fazla ilgisini çekmesini mümkün kılıyor. Biz bu mağazanın sadece uygulama şubesindeki değişiklikleri görüyor olacağız, ancak Google Play’in dergi, kitap ve film gibi farklı içerik mağazalarında da tasarım değişiklikleri yapıldı.

Tavsiye edilen içerikler de yeniden tasarlanmış yapıda yer alıyor. Google bu tür içeriklerin her zaman ana sayfada görünmesini garanti altına alıyor. Kullanıcı sayfada aşağı doğru ilerledikçe yeni tavsiyelerin ekranda belirmeye devam ettiğini görecek. ABD’deki Android kullanıcıları yeni tasarımla tanışmaya başladı. Diğer ülkelerdeki kullanıcılar da önümüzdeki haftalar içinde Android telefon veya tabletlerinde bu yeni tasarımdan yararlanmaya başlayacak.

İlgili >> Google Android Blog

İLGİLİ HABERLER