Teknoloji

Google Play Store’un yeni tasarımı tüm kullanıcılara açıldı

google play store

Google, Play Store için hazırladığı yeni tasarımı resmi olarak tüm Android cihazlara dağıtmaya başladı. Yeni tasarım, ilk olarak birkaç gün önce bazı cihazlara gönderilmişti. Ancak bu hafta itibarıyla tüm Android cihazlarda yeni tasarımı görmek mümkün olacak.

Play Store’un yeni tasarımının temelinde geçtiğimiz yıl Google I/O’da sergilenen yenilenmiş Material Design bulunuyor. Yavaş yavaş tüm uygulamalarını bu yaklaşım doğrultusunda yenileyen Google, sonunda Play Store’u da makyajladı.

Google Play Store’un tasarımında ana değişiklik olarak navigasyon sekmelerinin yeniden konumlandırılması öne çıkıyor. Telefonların ekranları daha küçükken hazırlanan eski tasarımda bu sekmeler ekranın üstünde bulunuyordu. Ancak ekranların büyümesiyle birlikte söz konusu sekmelere erişim zorlaşmıştı.

Yeni tasarımla birlikte navigasyon sekmeleri ekranın alt kısmına taşınıyor. Tabletlerde ise cihaz yatay modda kullanıldığında navigasyon sekmeleri ekranın solunda kalıyor. Alt kategoriler hâlâ ekranın üstünde kalsa da, söz konusu kategoriler çok fazla kullanılmadığı için bu durum bir sorun teşkil etmiyor.

Yeni tasarımda beyazın hakimiyeti de göze çarpan başka bir unsur oluyor. Sadece kategorilerde küçük farklı renk dokunuşları dikkat çekiyor. Beyaz tercihiyle Play Store biraz fazla parlak görünse de, Android Q ile birlikte sunulacak koyu renk modu için yeni renk politikasının daha doğru olduğu söylenebilir.

Google Play Store Google Sans ile modernleşiyor

Google Play Store tasarımında yapılan diğer değişiklikler ise biraz daha ince. Unsurlar arasındaki boşluğu biraz daha açan Google, bu unsurlar arasındaki bölmeleri de kaldırıyor. Beyaz alanın artırıldığı yeni tasarımda daha modern bir görünüme sahip Google Sans yazı tipi kullanılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER