Teknoloji

Google Telefon ve Kişiler uygulamalarını Material Design ile yeniledi

google telefonAndroid cihaz sahipleri, yakında Android işletim sistemiyle birlikte yüklü gelen uygulamaların bazılarında görsel anlamda değişiklerle karşılaşacak. Google Telefon ve Kişiler uygulamaları da bu çalışmalar doğrultusunda yenilenmiş bir görüntüye kavuşuyor.

Yayınlanan güncellemelerle birlikte Telefon uygulaması 3.0, Kişiler uygulaması ise 23.0 sürümüne yükseltiliyor. Yeni sürümlerle birlikte her iki uygulamanın arayüzünde de beyaz renk ön plana çıkarken, her iki uygulama da Google’ın Material Design adını taşıyan tasarım diliyle uyumlu hâle geliyor. Yeni tasarımlarda beyaz arayüzü mavi renkli dokunuşlar tamamlıyor.

Güncellemeyle birlikte Google Kişiler uygulamasında kullanıcılara yeni imkanlar da sunuluyor. Bundan böyle kullanıcılar uygulama üzerinde kişi kaydı oluştururken, kendi tercihleri doğrultusunda bilgi alanları da ekleyebilecek.

Google Telefon uygulamasında ise güncellemeyle birlikte uygulama içinde dolaşım ve erişilebilirlik konusunda avantajlar sunuluyor. Söz konusu güncellemeler köklü değişiklikler getirmese de, tasarımdaki değişiklik her iki uygulamaya da farklı bir soluk kazandıracak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER