Eğlence

Google Play Müzik Podcast bölümü kullanıma açıldı

google play müzik podcast
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google play müzik podcastPodcast’ler en sonunda Google Play Müzik servisi altında kullanıma sunuluyor. Google bu önemli yeniliği Android resmi blogunda yayınladığı bir yazıyla duyurdu. Geçtiğimiz ekim ayında podcast yayıncılarını bir araya getirmeye başlamış olan Google, yurt dışı kaynaklı tonlarca podcast yayınını bir araya getirmeyi başardı. Bunlar arasında epey tanınmış podcast yayıncıları da bulunuyor.

Google Play Müzik’in podcast bölümü tıpkı müziklerde olduğu gibi kullanıcıların aktivitelerine ve ilgi alanlarına göre onlara çeşitli podcast yayınları önerecek. Ayrıca belirli konuları baz alan çeşitli podcast’lerden de çalma listeleri oluşturuluyor.

Şu anda Android ekosisteminde podcast konusunda Pocket Casts ve Podcast Addict uygulamaları bir hayli popüler durumda. Google da Google Play Müzik Podcast bölümü sayesinde onlarla kıyasıya rekabete girişecek. Google’ın podcast servisi şu an için sadece Google Play Müzik Android uygulaması içinde açılmış durumda, iOS versiyonunda bu destek henüz sunulmuyor.

Google Play Müzik Podcast Türkiye’de var mı?

Google Play Müzik’in yeni podcast’ler bölümü web üzerinden ve Android uygulamasından kullanılmaya başlandı. Ancak Google’ın müzik servisi henüz Türkiye’de faaliyete geçmediği için podcast özelliği de henüz kullanılamıyor.

 

İLGİLİ HABERLER